Otvoren Vibe factory na Novosadskom sajmu: Prvi gejming festival trajaće tri dana 1foto: Grad Novi Sad

Vibe factory, prvi festival gejminga, otvoren je danas na Novosadskom sajmu i trajaće do nedelje.

Ljubitelji gejminga došli su na svoje. Najvažniji gejming blokbasteri na svetu, najprestižniji programeri i stvaraoci iz oblasti gejminga, hardveri za igre i takmičenja; sve na jedom mestu.

„Ovo je prvi ovakav događaj u Novom Sadu i želela bih da istaknem da se festival bavi isključivo porodičnim vrednostima. Ono što je izuzetno važno je da čitave porodice dođu i vide šta je u stvari gejming. To je jedna potpuno nova stvar koja sadrži i integriše sve sfere savremenog sveta. Volela bih da ovaj festival postane tradicionalan“, rekla je organizatorka festivala Olga Ješić.

Cilj festivala je kako dodaje, edukacija šire javnosti, između ostalog i implementacija gejminga u sistem obrazovanja.

U tri dana događaj će okupiti najprestižnija i najvažnija imena iz sveta gejminga i programiranja, kao i stručnjake, video blogere, jutjubere i strimere iz regiona, te internacionalne superzvezde.

“Sigurni smo, da ćemo novom energijom pokrenuti novi doživljaj na mapi gejming festivala u svetu, na 10.000 metara kvadratnih, u tri hale, na šest stejdževa, sa više od 100 internacionalnih učesnika“, rekao je rekao je Boris Nadlukač izvršni direktor za sajamsku delatnost Novosadskog sajma.

Organizatori su najavili i revijalne turnire za ljubitelje igara, posebne zanimljivosti iz gejming sveta, interaktivne radionice, panele, izazove sa jutjuberima i druge aktivacije. Posetioci će imati mogućnost da se upoznaju i sa procesima stvaranja igara.

Član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević kazao je da u Novom Sadu postoji veliki broj gejming kompanija, a neke od njih su svetski poznate, te se kod nas prave igrice koje igraju stotine miliona ljudi širom sveta.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari