Ovaj Zaječarac je 100 puta dao krv 1Foto: M.S./Danas

Crveni krst Zaječar, u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi iz Niša, danas u Zaječaru sprovodi još jednu akciju dobrovoljnog davanja krvi. Među mnogobrojnim davocima jedan Zaječarac danas daje krv po 100. put.

“Danas dajem krv stoti put. Prvi put sam dao kada sam bio u srednjoj školi, nastavio dok sam bio vojnik, pa kad sam izašao iz vojske i i dalje traje. Moj otac je bio medicinski radnik, pa mi je govorio o značaju davanja krvi”, ističe sagovornik Danasa.

Prema njegovim rečima, na početku je to bilo zbog slobodnih dana, dva u školi , dva u vojsci, a kasnije je to postala njegova obaveza, ali i navika.

“Dajem krv zato što smatram da je to dobro za organizam. Nastaviću da je dajem dokle god budem mogao”, kaže sagovornik Danasa.

Ovaj Zaječarac je 100 puta dao krv 2
Foto: M.S./Danas

Kako on ističe, ono što mu se ne sviđa je centralizacija davanja krvi. Zaječar sada nema Zavod za transfuziju krvi, već te poslove rade četiri centra.

“Evo primera zašto to ne valja. Prošle godine majka mog druga trebalo je da bude operisana i naručene su četiri jedinice krvi, a stigle su samo dve”, objašnjava Saša Nikolić.

Pored mnogobrojnih Zaječaraca, akciji dobrovoljnog davanja krvi danas su se priključili i pripadnici PU Zaječar.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari