Pacijenti, njih 56, koji su smešteni na internom odeljenju Medicinskog centra u Surdulici bezbedni su i sa njima je svakodnevno osam lekara, kaže za Danas dr Slađana Tasić, direktorica ove zdravstvene ustanove demantujući navode pojedinih medija da je odeljenje zatvoreno i da se ne pruža lekarska pomoć.


– Imamo problem sa zgradom gde se nalazi interno, dečje i odeljenje za fizikalnu terapiju i sa tim je pre Nove godine upoznat i ministar Zoran Stanković koji je boravio u našoj ustanovi. Nama je sada neophodna pomoć u proceni da li zgrada, obzirom na podzemne vode i klizište koje izaziva probleme, može da se rekonstruiše ili je neophodna izgradnja potpuno novog objekat – navodi dr Tasić.

Situaciju dodatno komplikuje činjenica da pacijenti sa ovog i dečjeg odeljenja ne mogu da budu prebačeni ni na jednu drugu lokaciju unutar Medicinskog centra, jer za to ne postoji adekvatan prostor.

– Obavešten sam o problemu i vrlo brzo ćemo reagovati kako bi najpre sanirali stanje, a onda s proleća videti da li treba graditi novu zgradu u okviru Medicinskog centra – kaže za Danas Novica Tončev, predsednik Opštine Surdulica.

On navodi da surdulička bolnica zaslužuje bolji tretman i kod nadležnih državnih organa o čemu će uslediti i pismeni zahtev i obaveštenje o aktuelnoj situaciji. Ministar zdravlja dr Zoran Stanković ima kompletan uvid u stanje na ovom odeljenju pa se očekuje da u saradnju sa lokanom samoupravom problem bude rešen pre svega u interesu pacijenata.

Medicinski centar u Surdulici pokriva područje opština Vladičin Han, Vlasina i Bosilegrad i one posebna zdravstvena ustanova u odnosu na Zdravstveni centar u Vranju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari