Pajaci u rukama vlasti

Vlast i mediji

Ostavite komentar


  1. Ne spadam u one koji se lako oduševe novinarskim tekstom i koji pohvalama obasipaju autora. Međutim, članak Aleksandra Roknića zaslužuje i pažnju i veoma visoke ocene. Smatram posebno važnim konstataciju: „Da se ne lažemo, novinari su oduvek bili najbolje sluge svih vlasti. I glavni saučesnici u kreiranju iskrivljene slike stvarnosti za svaku vlast…“ Da je svojevremeno bilo lustracije (eufemizam za ono što je zaista trebalo da bude!), a ni nje nije bilo, slika bi možda danas bila manje tragična!

  2. Integritet je osobina koja je najmanje zastupljena na javnoj sceni ovih prostora. Karijerizam podrazumeva prevrtljivost, boljeg primera od Vucica nema. Laz je njegova jedina istina. Pristajanje na Vucica, kao legitimnog politicara i drzavnika jeste odricanje od sopstvenog integriteta, a i ispisivanje iz kategorije mislecih bica, ma koliko to surovo zvucalo.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.