Aktivisti pirotske organizacije Crvenog krsta u okviru Nedelje crvenog krsta podelili su paketiće odeće i čestitke bebama rođenim prošle nedelje, a nisu zaboravili ni najsiromašnije.

U porodilištu pirotske bolnice od 8. do 15. maja rođeno je samo šest beba, što je znatno manje nego ranijih godina. Prošle godine u nedelji Crvenog krsta rođno je 16 beba, pretprošle 17, a 2005. godine 18 beba.

Aktivisti Crvenog krsta u Pirotu prošle su nedelje podelili i pakete hrane najsiromašnjima i penzionerima, a korisnicima Narodne kuhinje podeljeni su dodatni artikli hrane. „U selima Berilovac, Krupac, Suvodol, Ponor i Temska podelili smo 60 paketa hrane penzionerima, a sredstva su obezbeđena iz opštinskog budžeta“, rekao je sekretar Crvenog krsta u Pirotu Miroljub Mijić.

Mijić kaže da je sa opštinom Pirot potpisan i ugovor o sufinansiranju Kluba za stara lica. „Klub će početi da radi ovih dana, čim opština uplati sredstva. Klub će raditi do novembra ove godine u starim prostorijama Crvenog krsta u gradu“, kaže on, i dodaje da je Opština Pirot za ovaj klub obezbedila 140.000, a Crveni krst 160.000 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari