Panović: Vučić uvek ima rezervnu opciju, ali protiv ekologa nije na vreme napravio svoje ekologe

Ostavite komentar


  1. Uvek se uglavnom slažem sa Panovićem, retko objektivan čovek u našoj javnosti, jedino što mislim da je bilo kakva neizvesnost oko predstojećih ozbora neosnovana; naravno da će biti organizovani, i naravno da će sns bez problema pobediti. Opozicija, nažalost, nije ni blizu (mislim da je dalje nego ikad), iako bi baš bilo lepo da bude ta 12 varijanta.

  2. Proteste su i poveli zbog ekologije ali su ekolozi dozvolili da im se umesaju propali politicari opozicije i da na tren preuzmu kormilo i od nekakvih normalnih protesta naprave anarhiju zbog koje su ispastali ostali vecinski deo gradjana.

  3. Koju ti imas rezervnu pricu,batali to izmislhanje,nekakve pretpostavke,moja komsinica sa 4 tiri razreda osnovne pre godinu nam je tu pricu ispricala.

  4. Ekologija je slaba tacka SNS-a (Opa i radikala ako cemo iskreno) jer upravljanje drzavom podrazumeva interesi samo interes bez milosti uz pomoc rejtinga. Pri tome razgradjujete institucije sistema koje tako postaju besmislene, tako da negativna misljenja relevantih naucnih institucija (o Rio Tintu naravno) postaju tema podsmeha i ignorisanja dok ne dodje do protesta na ulici. Srbiji nije svanuo 6-ti oktobar jer nije u potpunosti izvela i lustraciju i krivicno gonjenje lica iz prethodne vlasti; sve se ponovilo u jos radikalnijem obliku posebno ako pricamo o kriminalu i korupciji.

  5. Isto kao i Sloba, pao je kada je uzeo previse. Trpeli smo parazitiranje do trenutka kad je ceo zivot postao nemoguc, 1999.
    Isto se desava danas sa Vucicem – uzima nam bukvalno vazduh i vodu. Gusimo se i truje nas. Uzeo je previse.
    Svaki parazit mora da zna da ne pretera, da ne ubije domacina. Kad direktno ugrozi zivot domacina, moguca je i druga varijanta – da se domacin oslobodi parazita.

  6. Panovićeve analize su sve tužnije.
    On, navodno „realno’ opusuje dogadjaje, a taoeavo iznosi stav.
    Tako i treba, treba dati SVOJ stav. A Panovićevi stavovi su konstantno defetistički.
    Moćna partija SNS, dobro organizovana, igraju šah sa opozicijom i slične glupisti.
    Stav je da su ham otelu državu, mafijaskim metodama, da razaraju zemlju i da je ne patriotski to ne videti.
    A stav treba da ima. Nek češće gleda Jelenu Obućinu.

  7. Nije to zeleno-leva, već ZELENO-DESNA, jer levičari su revolucionari samo u revoluciji, a ne u mirnodopskom dobu. Istorija je odavno pokazala šta je levo, a šta je desno. U poslednje vreme pojedinci su zamenili ideologiju. Zna se šta su desničari, ko ne zna neka uzme knjige u ruke i neka se informiše. Što se tiče dužine vlasti Aleksandra Vučića, ona će trajati neprikosnoveno dokle god Srbija bude imala ovakvu „pravu opoziciju“ i „njihove satelite“. Čak i kada se svi povuku biće potrebno još bar jedan izborni ciklus (pun) da se neki „neobeleženi“ mladi političari iskažu i dokažu da nemaju veze sa „obeleženima“. Tako da procene idu sada već do 2035.! U međuvremenu podmladak SNS će stasati i ojačati i svi umniji mladi ljudi pristupaće u tu partiju i jačati je – jer na drugoj strani će biti prilično bezperspektivno pokušavati proboj na scenu. Srbija je sazrela da, poput SAD-a dobije u nekoj daljoj budućnosti dve jake stranke i lokalne ili regionalne sa beznačajnim uticajem na Republičkom nivou. Dakle, što jača – negativnija opozicija, vlast je jača. Stvar je potpuno jasna – matematički.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.