Paradoks fazanovog repa

Ostavite komentar


  1. Verovatno ste mislili na intraspecijsku selekciju. Šta je intraspecifična selekcija?

  2. Da je Konrad živ i mlad, bio bi u ravni mislilaca poput Džordana Petersona, Slavoja Žižeka i Simona Sineka. Pošto nije, preostaje mi da se divim njegovoj sjajnoj moći zapažanja i prenošenja znanja.

  3. Kad pomislimo da je ovaj nobelovac ovako razmisljao jos polovinom proslog veka stresemo se od cinjenice da nismo naucili lekciju nego naprotiv sve vise poniremo u potrosacko drustvo sto nam priroda naravno ne zaboravlja i svakih desetak godina priredi poneku posast kao sto je imamo trenutno. Lorenz je svojevremeno bio u javnosti pod sumnjom da je nacist a covek je samo postavio ogledalo ljudskoj vrsti koje nam nije bas najprijatnije! Ipak, ko je pametan zna da sa merom uziva u novim mogucnostima blagostanja i da ne zaboravi sta je dobro ciniti za sebe, druge i zemljinu kuglu! Moral!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.