"Partijsko zapošljavanje moglo je da izazove katastrofu na brani Stubo-Rovni": Upozorenje Narodna stranka Valjevo 1Foto: Đorđe Đoković

Zbog nestručnih kadrova na brani Stubo-Rovni, koja se nalazi na 15 kilometara od Valjeva, moglo je da dođe da katastrofe, upozoravaju iz Narodne stranke u Valjevu.

Ova stranka je na konferenciji saopštila da je „tehnička direktorka preduzeća Kolubara Milena Ninković, u želji da impresionira novog direktora predložila da odu na branu kako bi demonstrirala ispuštanje vode preko temeljnih zatvarača“.

Ona je, navodno, došavši na branu tražila da se zatvarači otvore 100 posto.

– Intervenisao je njen kolega inženjer Branković i zamolio da to ne radi, jer su do sada ventili otvarani od 20 do 25 odsto najviše i to u slučajevima kada je potrebno da se održi biološki minimum reke ili u nekim drugim ekstremnim situacijama, navode u Narodnoj stranci.

Kako ističu, ona se oglušila o upozorenja i naredila puštanje.

Nakon odvrtanja ventila krenulo je 15.000 litara vode u sekundi i, po navodima Narodne stranke, stvorilo poplavni talas.

Zahvaljujući prisebnosti tehničkog osoblja nije došlo do katastrofe, jer su uspeli da zatvore ventile.

U Narodnoj stranci pitaju nadležne da li je tačno da je usled tog poplavnog talasa oštećen tirolski vodozahvat u Pakljama, kao i da je na prostoru Balinović Jovanja jedno dete starosti pet godina jedva otrgnuto od vodene stihije.

Iz Glavnog odbora Narodne stranke u ovom gradu traže da nadležni provere ove navode jer postoje sigurnosne kamere, a uređaji na brani mere svaku promenu.

– Ako se ispostavi da je ovo tačno, tražićemo odgovornost za izazivanje opšte opasnosti. Ovo je primer ludosti i partijskog zapošljavanja Srpske napredne stranke, imajući u vidu da je tehnički direktor Kolubare Milena Ninković po zanimanju tehnolog sa radnim iskustvom u proizvodnji kartonskih nosiljki za jaja, ističu u Narodnoj stranci.

Više vesti iz ovog grada čitajte u posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari