Odbrana nacionalnih interesa i očuvanje Kosova: Narodna stranka nastavlja svoj rad u Kragujevcu 1Foto: Z. S. M.

 

Posle prelaska jednog broja članova i funkcionera iz Gradskog odbora Narodne stranke u Kragujevcu u Narodni pokret Srbije Miroslava Mikija Aleksića tokom vikenda oglasili su se članovi kragujevačkog NS-a.

– Narodna stranka i pored odlaska nekolicine članova nastavlja da živi i radi u Kragujevcu, poručuju oni.

Po njihovim rečima „od momenta osnivanja, dešavanja u Narodnoj stranci su izazivala najveću medijsku pažnju ”što je „pokazatelj našeg uticaja”.

– Nije tajna da je najveći kamen spoticanja za manji deo članstva, nespremnog da se demokratski prebroji na stranačkoj skupštini zakazanoj za oktobar ove godine, bilo potenciranje odbrane nacionalnih interesa, a tu pre svega mislimo na očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Republike Srbije, ističu oni u svom obraćanju javnosti i medijima.

Zbog toga, oni smatraju, da je postupak njihovih bivših kolega neetičan i oportunistički.

– Kako u samom vrhu stranke, tako i u GO na lokalnom nivou, nedostajala je rešenost pojedinaca da jasno povuku crvene linije kako prema vlasti, tako i prema drugim političkim subjektima po pitanju nacionalnih interesa, odnosa prema vlastima i na kraju odnosa prema revanšizmu za čije se sprovođenje Narodna stranka zalaže, tvrde oni.

Informativna služba Narodne stranke u Kragujevcu pruža podršku stranačkom rukovodstvu u borbi za očuvanje nacionalnih interesa Republike Srbije i nastavlja političku borbu protiv štetnih odluka lokalne vlasti.

– Za nas više ne smeju da postoje teme za koje će neko reći „nije sada trenutak da ih diramo”, kažu oni u svom saopštenju.

Takođe, oni pozivaju sugrađane da im se pridruže u odlučnoj borbi za lepši Kragujevac i bolju Srbiju.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari