Pašalić: KPZ Padinska skela postupila po svim preporukama 1Zoran Pašalić: Foto FoNet Ana Paunković

Zaštitnik građana Zoran Pašalić izjavio je danas da su KPZ Padinska Skela i Uprava za izvršenje krivičnih sankcija postupili po svim preporukama koje im je uputio, odnosno preduzeli su aktivnosti u tom cilju.

KPZ Padinska Skela je obavestio Zaštitnika građana da je u cilju postupanja po preporukama angažovao lekara opšte prakse, da su svi zdravstveni radnici upoznati sa obavezom da o svim konstatovanim povredama koje predstavljaju znak ili indikaciju da je prema licu lišenom slobode primenjeno nasilje uvek i odmah obaveste usmeno, a potom i pismeno upravnika zavoda i dostave potpuni lekarski izveštaj sa fotografijama svih povreda.

Pored toga, svi zaposleni koji su u neposrednom kontaktu sa osuđenim licima upoznati su sa tim da su u zakonskoj obavezi da evidentiraju i izveštavaju pretpostavljene o svim događajima i zapažanjima o osuđenim licima, a pogotovo o situacijama gde je nečija bezbednost ugrožena ili može biti ugrožena.

Najzad, zavod je obavestio ombudsmana o tome da je u cilju poboljšanja opštih uslova za izvršenje kazne lica osuđenih za prekršaj u martu sačinjena nova procedura smeštaja i postupanja prema prekršajno kažnjenim licima, koja se primenjuje od početka aprila.

Zaštitnik građana biće obavešten o ishodu disciplinskih postupaka pokrenutih protiv zaposlenih u KPZ Beograd u Padinskoj Skeli, naveo je Pašalić.

Pašalić je rad u Padinskoj Skeli kontrolisao nakon što je 20. marta saznao da je 4. februara jedno prekršajno kažnjeno lice preminuo u tom zavodu i da je bio žrtva psihičkog i fizičkog nasilja i zlostavljanja od strane trojice prekršajno kažnjenih lica sa kojima je boravio u spavaonici i tada je utvrdio propuste u radu Zavoda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari