Pašalić povodom slučaja zlostavljane devojčice: 15 dana rok do kojeg nadležne institucije treba da odgovore 1Foto FoNet Milica Vučković

Zaštitnik građana Zoran Pašalić izjavio je danas da je u postupku kontrole institucija, povodom slučaja zarobljene devojčice, do sada stiglo samo obaveštenje iz Doma zdravlja Zvezdara u kojem se navodi da devojčica nikada nije bila u toj ustanovi, da nije evidentirana, niti vakcinisana.

Pašalić je za Radio-televiziju Srbije rekao da se u obaveštenju navodi da je prvi put u DZ Zvezdara došla kada je nađena i po pregledu upućena u Tiršovu.

On je rekao kako očekuje da sutra dobije izveštaj DZ Palilula gde je devojčica prethodno boravila.

Zaštitnik kaže da je 15 dana rok do kojeg nadležne institucije treba da odgovore, ali da očekuje da će to ići brže, jer je u pitanju hitan slučaj.

On je rekao da treba videti da li su komšije prijavile nešto, da li u policiji postoji prijva i da se onda proverava kako je policija reagovala na pritužbe.

Prema njegovim rečima, činjenica je da devojčica nije išla u školu, ali lokalna samouprava je dužna da, kada dete trebe da krene u školu, da do kraja februara obavesti školu, a škola je dužna da, u slučaju da dete nije upisano, 15 dana pre nego što počne nastava, o tome obavesti jedinicu lokalne samouprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari