Pašić (SSP): Puka sreća da u sudaru dva voza nije bilo ljudskih žrtava 1Foto: MUP

Poslanica Stranke slobode i pravde Tatjana Pašić izjavila je danas da je Vračarski tunel napravljen samo za putnički prevoz i nema instalacije sa protiveksplozivnom zaštitom, niti dodatnu procenu rizika od požara i eksplozije, pa je puka sreća da u sudaru dva voza nije bilo ljudskih žrtava, odnosno da se teretni voz nije zapalio.

Ona je, u pisanoj izjavi, podsetila da je još 2022. godine ministra Gorana Vesića pitala ko je dao dozvolu da vozovi sa opasnim materijama prolaze Vračarskim tunelom ispod centra Beograda.

Po navodima stručnjaka, u slučaju da dođe do havarije u tunelu ne postoji mogućnost intervencije vatrogasno – spasilačke brigade ukoliko bi se opasni teret izlio u tunelu, upozorila je ona, saopštila je SSP.

Ne poštuju se pravila i propisi da bi prevoz opasnih materija u tunelu bio bezbedan, a u slučaju havarije posledice po Beograda bi bile nemerljive, tvrdi Pašić.

Samo pukom srećom u nesreći nema ljudskih žrtava, samo povređenih. Sreća je da se teretni voz nije zapalio i da je putnički voz išao sporije na toj deonici. Ova vlast ne preduzima ništa da ovakve ili još gore nesreće spreči, već igraju na sreću i kockaju se životima Beograđana, zaključila je Pašić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari