Pasoš ili lična karta: U čemu je razlika prilikom korišćenja jednog ili drugog dokumenta za ulazak u Crnu Goru? 1Foto: Pixabay/ comrade_petruha

Već nam je poznato da u Crnu Goru možemo da otputujemo i samo s ličnom kartu, međutim u poslednje vreme kruže priče kako je sad za ulazak u našu komšijsku zemlju, srpskim turistima ipak potreban pasoš.

Na sajtu Ministarstva spoljnih poslova proverili smo kako stoje stvari i ispostavilo se da nije baš „potpuno isto“ da li idete s ličnom kartom ili pasošem – uočljiva je jedna razlika koja bi mogla da utiče na vašu odluku.

Naime, zavisi od toga koliko planirate da se u Crnoj Gori zadržite.

Do 30 dana Srbi imaju pravo da borave u Crnoj Gori, ukoliko prilikom prelaska granice koriste ličnu kartu, a tri puta duže, odnosno do 90 dana, ako koriste važeći pasoš.

Mnogi koriste pasoš za ulazak ako im je potreban dokaz o ulasku u zemlju, zbog pečata, ali ne znaju da je za duži boravak pogodniji upravo ovaj dokument, piše Nova.rs.

Takođe, od početka 2020, maloletni državljani Republike Srbije državnu granicu između Srbije i Crne Gore mogu da prelaze samo uz važeći pasoš ili ličnu kartu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari