Patrijarh Porfirije: Crkva odbija da se aktivno uključi u političku borbu i da zastupa partije

Ostavite komentar


  1. Da te ne znamo “patrijahu”, da ti jos i poverujemo. Znas ti vrlo dobro koga i koju opciju podrzavas. Ne pravi nas jos belsavim. Na dobrom si putu da RASTERAS i ovo vernika sto je ostalo. Zbog tvog “ne mesanja”.

  2. i papoljubac priča priče, a mi smo kao pali sa Marsa?!! Jadna i crkva i narod sa ovakvim. Komunicirati sa Bogom može se i bez ovakvih posrednika koji rade samo u svom i interesu mecene!!!

  3. Црква – Патријарх и Владике су напустили народ ! Још само мало вере код свештенства има у Црној Гори и то је то !
    Али преживећемо ( не без последица ) и ову окупацију , диктатуру и издају !

  4. Koliko ste svi vi u spc sigurno svetlosnu godinu daleko od kanona našeg jedinog sveca i pravog patrijarha Pavla. Vi ste svi zajedno utemeljivači ovog današnjeg nepatvorenog zla…tako da vam je džabe da se skrivate iza mantije, krsta i oltara.

  5. Pa ustav ti ne da, al volis onako malo sastrane da pomognes Aci bosancu kad zagusti, naravno on ne ostaje duzan. Sala na stranu….osnova svega je podanicki odnos SPC prema RPC i FSB. To se gradi tacno 20 godina, posle streljanja Djinjdjica.

  6. Posle patrijarha Pavla svi ste se dali u politiku,vacarenje i prodavanje magle ovom narodu.

  7. Svetosti, sad ste dokazali da ste iz sns sektu i vaseg brata od tetke i duševnog sina ne duhovnog… Niste dostojni govorim Vam kao mali covek pun greha, poreklom iz kim.
    Ista vase vladike, postadoše srebroljubci, da vam novac onaj nepomjenik i vi zacutite, isto kupi vas ko ove siromasne penzionere, terate narod iz crkve, terate me na greh da Vas kritikujem. ZNAMO kako ste i kad postali patrijarh, govore ovi pravi svestenici i mpnnassi koji su antiekomunisti za razliku od Vas, kai Vase vVladice, niste vi dostojni prem. Vladike ARtemija.

  8. Bucicev potrcko. Crkvu je uclanio u Srpsku nsprednu stranku. A brani se kao da je ovaj narod blesav. To svi vide. Ponasa se i vodi crkvu, kao da je Vucicev pion. Tacno je samo jedno, a to je da bi to tako trebalo da bude i bilo je da crkva nije pod uticajem ni jedne partije, sve do vaseg izbora za patrijarha srpskog. Od kada crkva postaje udarna pesnica srpske napredne stranke. Vreme je da se zamislite patrijarhu, da nisu svi srbi u srpskoj naprednoj stranci, i da srpsku naprednu stranku ne poistovecujete sa Srbijom.

  9. Ti kao i on nisi patrijarh svih nas vec samo nekih. Pavlu nisi ni do kolena. Bas mi te zao

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.