Patrijarh Porfirije podelio 5.000 paketića učenicima osnovnih škola u Hramu Svetog Save 1Foto: FoNet/Božana Pavlica

Poglavar Srpske pravoslavne crkve patrijarh Porfirije podelio je danas u hramu Svetog Save 5.000 paketića učenicima nižih razreda beogradskih osnovnih škola povodom proslave Svetog Save.

Podeli paketića prisustvovali su i ministar prosvete Branko Ružić, direktor Uprave za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama Vladimir Roganović, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i gradski sekretar za obrazovanje Slavko Gak, objavio je portal prenosi portal televizije Hram.

Patrijarh Porfirije rekao je da se u hramu Svetog Save mole za svu decu sveta, jer je svako dete jednako važno.

Poglavar SPC je naveo da je „Sveti Sava najlepše dete u našem narodu i neko kome ne samo da se molimo, već želimo da se na njega ugledamo“.

„Ovo je vaša kuća, zbog vas je sazidan ovaj hram. Kada god ste uspešni i kada god je onako kako vi želite, treba uvek da uputimo blagodarnost svetom Savi, molitvu njemu blagodarnu i molitvu Bogu, ali isto tako i kada imamo nekakva neraspoloženja, kada imamo brigu i kada nam ne ide sve kako želimo, opet i svetom Savi i Presvetoj Bogorodici, i svima svetima, i Bogu treba da uputimo molitvu“, poručio je patrijarh deci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari