Direktor Javnog preduzeća Parking servis u Pirotu Tomica Aleksićizjavio je juče da će od danas i u ovom gradu biti angažovano specijalno vozilo pauk za odnošenje nepropisno parkiranih putničkih vozila.

– Vozilo smo na mesec dana iznajmili od niškog preduzeća Signalizacija i planiramo da ono bude angažovano tri puta nedeljno, a ukoliko bude potrebe i više – rekao je Aleksićna konferenciji za novinare.

On je dodao da je cena odnošenja nepropisno parkiranog vozila na depo za odlaganje vozila 3.240 dinara po vozilu.

– Cena ležarine vozila na našem depou po satu je 54 dinara. Na depou ima dovoljno mesta – kaže Alekisić.

On je dodao da potrebe za ovakvim vozilom postoje, pošto je u poslednjih šest meseci od kada radi ovo javno preduzeće, uočeno da se za parkiranje koriste trotoari, ulice mimo zona parkiranja, zelene gradske površine i prostori oko stambenih zgrada kako bi se izbeglo plaćanje parkiranja.

– Kako bismo sprečili parkiranje na trotoarima, postavili smo fizičke prepreke – betonske kugle. Postavljeno je 600 kugli, a postavićemo i nove na novim prostorima – kaže Aleksić.

Zamenik komandira Saobraćajne policije Policijske uprave Pirot Boban Mladenovićkaže da će pri odnošenju vozila asistirati saobraćajna policija i da je to neophodno.

– Saobraćajni policajac je u ekipi koja uklanja nepropisno parkirana vozila. Naš zadatak je poznat. Vozačkoji se parkira na nepropisnom mestu dobiće rešenje od saobraćajnog policajca da u roku od 15 minuta sam vozilo ukloni. Posle toga se izdaje nalog da će, ukoliko to ne bude učinjeno, biti angažovano ovo specijalno vozilo – rekao je Mladenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari