Penzionera iz Novog Bečeja, redovnog platišu, vređali zbog struje 1Foto: Pixabay/geralt

Kada su mu nedavno došli radnici Elektrodistribucije Zrenjanin da u redovnoj proceduri zamene električno brojilo, penzioner Jova Popović iz Novog Bečeja nije ni sumnjao da će se to pretvoriti u stes i optužbe da krade struju.

Oni su primetili da je na broju spalo staklo, a kada je uređaj odnet na baždarenje, konstatovane su nepravilnosti a Jova optužen da krade struju.

Račun, koji prema onome što je dobio od Elektrodistribucije Zrenjanin treba da plati, iznosi 243.000 dinara.

„To je takav šok za mene, koji ceo život redovno plaćam svoje račune. Nama je struja mesečno između tri i četiri hiljade dinara i redovno je plaćamo. Takav odnos prema nama smatramo velikom nepravdom. Otišao sam sa sinom u Zrenjanin, u sedište Elektrodistribucije i tamo su na mene vikali pred svima da kradem struju. Ja nemam reči kakvo je to poniženje, angažovao sam advokata jer se to mora rešiti kroz institucije, ovako ne može“, priča Jova Popović za Danas.

On je, naime, u penziji i redovno plaća svoje račune o čemu je pripremio dokumentaciju. Meštani Novog Bečeja ga znaju kao porodičnog čoveka i kaže da mu teško pada što je neko tek tako upro prstom u njega.

„Ni svojevremeno, kada sam kao autoelektričar imao radionicu u dvorištu, što je odavno odjavljeno a električno brojilo na tom objektu skinuto, nisam imao račune veće od pet hiljada dinara mesečno. Po njima, u Elektrodistribuciji, ispada da sam mesečno trošio po 40.000 dinara struje, što je nemoguće. Ja ne znam o čemu se tu radi i ne zanima me objašnjenje da je spalo staklo pa pritislo brojače, ali znam da ću dokazati da je nisam počinio ništa da do toga dođe. Imam svedoke i nemam nameru da dopustim da me ponižavaju“, kaže Popović.

U ED Zrenjanin nije bilo moguće dobiti komentar o ovom slučaju. Kako nezvanično saznajemo, zbog nepravilnosti na električnom brojilo vlasnici mogu da plate visoke kazne a u obavezi su da u roku od tri dana, kad primete neke nepravilnosti ili oštećenja, odmah prijave kvar.

M.P.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari