Juče je u Pirotu boravio poznati košarkaški trener Svetislav Kari Pešić koji je sa predsednikom opštine Pirot mr Vladanom Vasićem razgovarao o realizaciji pojedinih projekata u gradu gde je Pešićnačinio prve korake i odakle je krenuo u svet košarke.

Predsednik opštine Pirot mr Vladan Vasićje podsetio da je prošle godine 28. avgusta povodom slave opštine Pirot Pešić promovisan u promotera Pirota u zemlji i inostranstvu.

– Želimo da iskoristimo Pešićev uticaj u sportu i Srbiji, a sve u cilju razvoja Pirota – rekao je Vasić.

Svetislav Pešić je rekao novinarima da su razgovarali o rekonstrukciji Omladinskog stadiona u Pirotu, ali i izgradnji zatvorenog bazena.

– Pirot je pre nekoliko godiona dobio sportsku halu i ona je opravdala svoje postojanje. Želimo da i Omladinski stadion bude mesto gde će okupljati mladi i baviti sportom. O tome smo dosta razgovarali i konstanovali da je u realizaciju rekonstrukcije Omladinskog stadiona uključeno mnogo ljudi, ustanova i organizacija. Razgovarali smo i o dogradnji fudbalskog stadiona, ali i izgradnji zatvorenog bazena u Pirotu. Cilj nam je da Pirot dobije sve te objekte i da ponudi sportskim klubovima boravak ovde – rekao je, pored ostalog, Pešić, dodajući da se u Sportskoj hali Kej u Pirotu većdve godine održava veoma jak košarkaški turnir.

Predsednik opštine Pirot mr Vladan Vasić rekao je da će sa Pešićem insistirati da se sa Ministarstvom omladine i sporta potpiše ugovor o sufinansiranju rekonstrukcije Omladinskog stadiona u Pirotu.

– Od Ministarstva očekujemo 13 miliona dinara, a 12 miliona je već obezedila opština. Od NIP-a smo za izgradnju bazena dobili 55 miliona a opština je obezbedila 45 miliona dinara. Očekujemo da za tri-četiri godine Pirot dobije i bazen- rekao je Vasić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari