Crvena zvezda nije (za sada) izbačena iz UEFA takmičenja, a jučerašnja odluka Komiteta za licenciranje da crveno-belima da još vremena za izmirivanje nagomilanih dugovanja bivšim igračima, klubovima i zaposlenima, odnosno stvavljanja na uvid potrebne dokumentacije, uvećala je šanse našeg kluba da izbegne najdrastičniju kaznu Evropske fudbalske federacije za kršenje finansijskog fer-pleja.


Delegaciji u sastavu Miodrag Zečević (generalni sekretar kluba), Stefan Pantović (njegov zamenik), Zoran Laković (u “evropskoj kući fudbala” u Nionu vrlo uticajni gensek Fudbalskog saveza Srbije), posle jednoiposatnog sastanka saopšteno je da vodeći tim našeg prvenstva ima pet dana da isplati svoje tužioce, a da će se UEFA o celom slučaju definitivno izjasniti na sledećem sastanku, 20. maja.

– Veliki podstrek je to što je faktički odbijena žalba UEFA, iza čega stoji naš veliki rad. Naročito je teško što to vučemo iz prošlih vremena, naravno da smo i mi sada mogli neke stvari bolje da uradimo, ali da ne lamentiramo, već da u periodu ispred nas hitno preduzmemo određene mere, znaju se koje, da ne dođemo u sličnu situaciju. Odluka je dobra, daje nam prostor za optimizam, ali i još veću obavezu da uradimo ono što nismo u 2013. godini“, – s proslave klupske slave KK Crvena zvezda, Đurđevdan, na vest iz Švajcarske reagovao je Nebojša Čović, potpredsednik FK CZ zadužen za finansije.

Jedan od čelnika kluba čiji se eksterni i interni dugovi mere desetinama miliona evra nije krio da u kasi nema novca, ali smatra da je upravo zbog toga Zvezda jedinstven primer u Evropi i svetu.

– Mislim da ćemo biti jedinstveni, kao neko ko je u takvoj situaciji i uz konstantan pritisak da nas neko stalno gura osvojimo prvo mesto. Neka to bude dodatni podsticaj da rešimo sve probleme, ne samo u fudbalskom, nego i u ostalim klubovima našeg Sportskog društva, gde situacija nije puno bolja – očekuje Čović.

Izuzeće duga prema Radu?

Zvezdina delegacija uspela je navodno da izdejstvuje izuzeće duga prema FK Rad u iznosu od 1,7 miliona evra, od transfera Luke Milivojevića i Aleksandra Pantića, ali juče nije bilo takve potvrde u klubu s Banjice. Što, naravno, ne znači da neće kao u ranijim slučajevima uprava “građevinara” pristati na naknadnu isplatu kroz rate i odustati od blokiranja evropske licence crveno-belih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari