"To je metafora, ali kad sudije i tužilaštvo budu radili svoj posao, te slike će se obistiniti": Petar Đurić, autor plakata protiv vlasti 1Foto: Danas/Željko Bošnjaković, Vesna Lalić/Nova.rs

„To je metafora ali to uopšte nije daleko od istine i kada sudije i tužilaštvo budu radili svoj posao siguran sam da će tu biti dosta materijala i da će se ove slike obistiniti“, kaže za Danas osnivač pokreta „Ćale ovo je za tebe“ povodom plakata na kojima su u zatvorskim odelima prikazani Aleksandar Vučić, Željko Mitrović, Ana Brnabić, Dragan J. Vučićević i Aleksandar Šapić.

Plakati su jutros osvanuli na vračaru a na njima, iznad likova pomenutih političara i medijskih urednika obučenih u prugasta robijaška odela, stoji natpis „Dogodine u zatvoru“.

Osnivač pokreta „Ćale ovo je za tebe“, Petar Đurić kaže za Danas da je ovo nastavak kampanje koja je počela na šestom protestu „Srbija protiv nasilja“, na kom su se pojavile lutke sa likovima režimskih političara i urednika medija bliskih režimu u zatvroskim uniformama.

„Fotografije lutaka sa tog prostesta su završile i u mnogim svetskim medijima. U sklopu ove kampanje mi nastavljamo da osvešćujemo ljude kao pokret ‘Ćale ovo je za tebe’, dakle aktivisti i ja smo juče sa ciljem da oslobodimo Srbiju krenuli da oblepljujemo Beograd“, kaže Đurić.

Akcija je nazvana „Dogodine u zatvoru“ i Đurić je najavio da će u sklopu ove akcije sve beogradske opšitine biti oblepljene plakatima sa Vučićem, Šapićem, Brnabić, Mitrovićem i Vučićevićem u prugastim zatvorskim odelima.

On je rekao i da su plakati poslati širom zemlje i da će ih aktivisti i poverenici pokreta „Ćale ovo je za tebe“ izlepiti po mnogim gradovima u Srbiji počevši od Valjeva, Gornjeg Milanovca, Kruševca i Majdanpeka.

On je naveo da sigurno ima puno razloga za krivičnu odgovornst osoba sa ovih plakata ali da i pored njih postoji još mngo osoba koje bi morale krivično da odgovaraju.

„U budućem muzeju pobeđenog kriminala i korupcije ovakvi plakati i lutke će biti glavni eksponati“, zaključio je Đurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari