Petar Vojinović o potrebi kupovine novih „Rafala“: „Reč je o najsposobnijem oružju koje možete kupiti“

Ostavite komentar


  1. To je samo jedno mišljenje o najskupljoj soluciji nabavke borbenih aviona u istoriji srpskog vojnog vazduhoplovstva. Jedan Rafal košta oko 170 miliona dolara, jedan ruski MIG ili Suhoj tzv. 5-te generacije samo oko 60 miliona dolara -a sposobnosti su im skoro istovetne, jedan od Suhoja je čak i osetno brži od Rafala. Pitam se da nije francuska „mazalica“ u pitanju de će Vučić i njegovi možda dobiti dobar „bakšiš“ za uzaludno potrošene milijarde. Slično Slobi M. koji je bio dao avans za Erbas avione kako bi „prevukao“ Francuze na našu stranu tako verovatno pokušava i Vučić bacajući milijarde, poklanjajući sve i svašta kilavim Francuzima. A da će biti izigran- biće! Bez obzira na embargo zapada prema Rusiji, nabavka ruskih aviona koje i naši mehaničari, inženjeri ali i piloti uglavnom dobro poznaju a za francuske je potrebna posebna skupa obuka, bi mogla da se provede- ali Vučić -znate ono njegovo da je on pametan- tera po svome! Zaustavite ga za ime Boga inače će nas srozati na prosjački štap!

  2. Laik sam ali mislim da bi odbrana našeg neba bila efikasnija i jeftinija da smo kupili nekoliko stotina ili možda hiljada PVO raketa.

  3. „Mi ne možemo da budemo jači od svih ostalih zemalja NATO-a koje nas okružuju“, kaže Vojinović.
    Ima li „neka zemlja koja vas okruzuje“ a nije u NATO-u? Ima!

  4. Kako se Vucic bori za natod Sve mora sam Kypuje avione,poklanja metro,dogovara preciscavanje otpadnih voda,kupuje nuklearne elektrane…Sta ce nam vlada i skupstina Imamo njega

  5. Džaba bacaju pare na Francuze, prodaće nas na prvoj krivini k’o ništa. Bolje da kupe od Kineza, ili da sačekaju da Zapadnjake prođe autodestruktivna faza pa da nastave sa Rusima.

    A od Francuza jedino nekoliko komada A330…

  6. Ne možemo kupiti od Rusa nista a da stigne. Kupljeno je pre 4 godine i neće stići. Kad se poruci ceka se i kod rusa.
    Kineski, korejski nisu za nas iz više faktora. Kinezi ne žele da prodaju,, zmaja,, jer je to strogo cuvan avion koji ni oni nemaju u dovoljnoj količini. Sve druge vrste kako kineskog i korejski su parametrima našeg miga 29, zastareli za plus od sada pet godina u budućnost.
    Rafal je skup da li je neophodan ili je trebalo tražiti rešenje poput poljaka pa kupiti dve eskadrile od Koreje , jer kvalitet zamenjuju kvanitetom pitanje jer sad. Ovi posebni stručnjaci pacifisti neka se presele u zemlju bez ijednog metka ako je nadju.

Ostavite komentar


Društvo

UNS traži reakciju nadležnih na pretnje novinarima N1 10

UNS traži reakciju nadležnih na pretnje novinarima N1

Udruženje novinara Srbije (UNS) zatražilo je danas od nadležnih da otkriju i kazne odgovorne za pretnje upućene novinarima N1 posle objavljivanja teksta o boravku predsednika Srbije Aleksandra Vučića u SAD povodom sednice Saveta bezbednosti UN o Kosovu.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.