Petnica: Moguće je kombinovati rad uživo i onlajn aktivnosti 1Foto: Petnica Promo

Istraživačka stanica Petnica saopštila je danas da uspešno privodi kraju 2020. godinu i da je, uprkos pandemiji korona virusa, najveći deo aktivnosti realizovan uživo u Petnici, oko 50, a manji broj onlajn za oko 1.000 polaznika.

Poslednji dani oktobra su u Petnicu doneli izložbu „Klimatski karavan 3.0” koju organizuje Francuski institut u Beogradu i ambasada Francuske.

Izložba u Petnici i virtuelno predavanje su pokazali nekoliko stvari istovremeno. Moguće je kombinovati rad uživo i onlajn aktivnosti, kako bi se iskoristile sve mogućnosti. Praktično iskustvo u laboratorijama u Petnici, neposredna komunikacija polaznika međusobno, i polaznika i naučnika, ne može se ostvariti u onlajn okruženju, istakao je programski direktor Istraživačke stanice Petnica Nikola Božić.

Samu Petnicu je sredinom oktobra obradovala vest o izboru dobitnika ovogodišnje Nobelove nagrade za fiziku Andree Gez, jer je u njenom timu bio i nekadašnji „petničar” Samir Salim.

Istraživačka stanica je kao glavni prioritet u ovoj godini imala zaštitu zdravlja polaznika, predavača, mentora, i zaposlenih i zbog toga je uvele nova pravila ponašanja i rada u kampusu.

Uspešno je realizovano 55 seminara uživo, kao i 30 onlajn seminara, za srednjoškolce, za oko 1.000 polaznika.

Za učenike osnovnih škola realizovane su četiri škole nauke za 220 učenika osmih razreda, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari