Prva utakmica sa Tunom za fudbalere Partizana je mnogo više od bitke za što bolju startnu rezultatsku poziciju u revanšu sledeće nedelje. Crno-beli večeras protiv Švajcaraca jure prvi gol u rivalskoj mreži i pobedu u svojoj Humskoj od julskog izlaska na međunarodnu scenu, plasman u Ligu Evrope, preko potreban novac od UEFA, traže kraj serije očajnih partija i loših ishoda, ozbiljno poljuljano poverenje navijača i mir u kući.


STADION: Partizana. KAPACITET: 32.714 mesta. SUDIJA: Sergej Bojko (Ukrajina).

PARTIZAN: Stojković, Aksentijević, Ostojić, Obradović, Stanković, Đemba Đemba, Jojić, Grbić, S. Ilić, Ninković, Mitrović. Trener Vuk Rašović.

TUN: Favr, Šenkel, Sulmoni, Zufi, Martinez, Šnevli, Hediger, Frej, Vitver, Žunior, Luti. Trener Peter Gerhardson.

 

– Pobeda bi ekipi značila na psihološkom planu, kako bismo izašli iz kruga loših rezultata – jasno je treneru Vuku Rašoviću, koji će i ovog puta morati da promeša „karte“ u najosetljivijoj zadnjoj liniji.

– Ovo je sedma uzastopna utakmica na kojom ovog leta menjamo odbranu, ali nećemo da razmišljamo o tim stvarima niti da tražimo alibi, a još manje da kalkulišemo. Mi jednostavno moramo da tražimo i napravimo dobar rezultat – kaže mladi stručnjak, koji je posle dva poraza od Ludogoreca ostao bez prodatog komandanta odbrane Ivanova, a večeras ne može da računa na prve opcije na poziciji levog beka Volkova i Gulana (crveni kartoni), zbog čega će uz tu aut liniju verovatno špartati štoper Stanković.

Centarfor Aleksandar Mitrović je već bivši igrač crno-belih, ali će novi špic Anderlehta napasti švajcarski tim, dok će roviti Šćepović šansu čekati sa klupe, na kojoj nema mesta za povređenog Kojića i nelicenciranog Fofanu.

– Razgovarao sam sa Mitrovićem. Mentalno je spreman i ima ogromnu želju da se na najbolji način rastane sa navijačima. Nadam se da će postići gol i pomoći nam da prođemo u grupnu fazu – navija Rašović, uz tvrdnju da bi ofanzivan fudbal gostiju mogao da ide na ruku „parnom valjku“.

– Tun je čvrsta, disciplinovana i iskusna ekipa, koja daje, ali i prima dosta golova, a predvode je napadači Sadik i Šneuli. Moramo biti vrlo pažljivi u odbrani, kako bismo sprečili njihove ofanzivne igrače da ulaze u šanse, kao i skoncentrisani i brzi u korišćenju viška prostora, koji nam tako ofanzivni budu ostavljali. Naravno, trudićemo se da ih ugrozimo našom igrom – ne krije strateg, ove sezone, neprepoznatljivog šampiona Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari