Grupa Entalpija pobednik je ovogodišnjeg muzičkog takmičenja DK-dur koje je organizovao pirotski Dom kulture. Drugo mesto pripalo je Jelisaveti Igić, a treće Ani Petrović. Prvonagrađenoj grupi pripala je novčana nagrada od 20.000 dinara i snimanje TV spota, drugonagrađenoj od 12.000, a trećenagrađenoj od 10.000 dinara.

Na tri kvalifikacione, polufinalne i finalne večeri na DK-duru nastupilo je 40 takmičara sa 93 izvođača. U finalu je bilo njih 17, a odlukom žirija, glasovima publike u sali i SMS porukama najviše glasova dobila je grupa Entalpija koju čine bas gitara i vokal Momir Krstić, gitara Miloš Manić, bubnjevi Đorđe Stramenović i gitara Aleksandar Golubović.

– Prvi put smo se okupili oktobra prošle godine. Ovo nam je prvo učešće i nastup. Mnogo smo vežbali i uložili truda i na kraju se sve to isplatilo – kaže Momir Krstić.

Sve polufinale i finalno veče direktno je prenosila regionalna TV Pirot. Organizator festivala je za gledaoce koji su takmičenje pratili u dvorani Doma kulture i koji su na svojim ulaznicama glasali za svoje favorite, a bili srećne ruke, obezbedio vredne nagrade.

Direktor Doma kulture Miško Ćirić kaže da je izuzetno zadovoljan velikim interesovanjem mladih za ovu manifestaciji i najavio novi DK-dur za jesen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari