Počela letnja škola programiranja za osnovce 1Foto: Ministarstvo prosvete

U Vršcu je počela sa radom besplatna letnja škola programiranja, koju, uz podršku Vlade Srbije, organizuje Fondacija Petlja, u saradnji sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Ministarstvom prosvete.

U dva osmodnevna termina, od 12. do 28. avgusta, 100 dece, od kojih 74 dečaka i 26 devojčica, iz 33 grada i opštine, učiće o osnovama računarstva, saznaće kako je raditi u IT industriji i koje sve mogućnosti imaju za razvoj karijere u ovoj oblasti.

Pored toga, kroz rekreativne aktivnosti poput izleta, kvizova i večeri društvenih igara, učenici i učenice će se družiti i upoznati Vršac i okolinu.

Polaznici Letnje škole programiranja imaju obezbeđen smeštaj i ishranu na bazi punog pansiona u „Domu učenika srednjih škola Vršac“, dok se nastava odvija u školskom centru „Nikola Tesla“, nedaleko od doma.

Program škole prilagođen je predznanjima prijavljenih đaka i prema tome su formirane grupe i organizovan rad.

Letnja škola programiranja pokrenuta je na inicijativu predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić, kao nastavak podrške za digitalnu transformaciju privrede i društva kroz uvođenje informatike u osnovne škole, otvaranje IT odeljenja u gimnazijama i druge slične inicijative.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari