Počela vakcinacija protiv sezonskog gripa u Šapcu 1Foto: LuAnn Hunt / Pixabay

Da bi dobili vakcinu, Šapačni treba da se jave svojim izabranim lekarima u Domu zdravlja, ambulantama u Drugoj zdravstvenoj, Četvrtoj zdravstvenoj u naselju Čavić, ambulanti na Letnjikovacu i u Službi za kućno lečenje i negu, u periodu od osam do 20 časova.

Na seoskom području, imunizacija se obavlja u zdravstvenim ambulantama u Majuru, Štitaru, Jelenči, Oridu, Jevremovcu, Varni, Volujcu, Tabanoviću, Slepčeviću, Dobriću, Mačvanskom Pričinoviću, Drenovacu, Ševaricama, Petlovači, Lipolistu, Zminjaku, Ribarima i Prnjavoru.

U Zavodu za javno zdravlje Šabac kažu da im je, u proteklom periodu, stiglo 19.640 doza, koje su raspoređene po zdravstvenim ustanovama širom Mačvanskog okruga.

Reč je o trovalentnim i četvorovalentnim vakcinama, budući da se trovalentne preporučuju osobama starosti od 18 do 65 godina, dok četvorovalentne mogu da prime svi stariji od 6 meseci.

Imunizacija se posebno preporučuje licima koja spadaju u rizične grupe, starijim od 65 godina i hroničnim bolesnicima, ali ih mogu dobiti i svi zainteresovani građani.

Inače, virus gripa još nije registrovan u Srbiji, a cilj je da se sa imunizacijom krene što pre, kako bi se kod vakcinisanih stvorila antitela i imunitet.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari