Ovogodišnje Tešnjarske večeri počele su u subotu i trajaće do 19. avgusta. Biće organizovano preko 100 programa na 27 lokacija u gradu. Programi će se odvijati na Letnjoj pozornici kod hotela Grand, kao i na brojnim drugim lokacijama u gradu. Pozorišna scena je ove godine ponovo ispred platoa Centra za kulturu, bivšeg Doma omladine.


Pored pozorišnog programa, održavaće se književne večeri, izložbe, koncerti klasične muzike, modne revije, projekcije filmova, performansi na ulici. U programima će učestvovati veliki broj građana i stvaralaca iz Valjeva. Mladi su ove godine veoma aktivni u likovnom i pozorišnom programu. Od velikih koncerata najavljen je nastup trubača Dejana Petrovića.

Programi su pravljeni da zadovolje različite potrebe, za različite generacije i ukuse. Iz budžeta grada je izdvojeno 2,9 miliona, a od sponzora se očekuje 2,1 milion dinara. Jelica Stojanović, načelnica Gradske uprave za društvene delatnosti, finansije i imovinske i inspekcijske poslove pozvala je građane Valjeva da učestvuju u manifestaciji: „Tešnjarske večeri nisu same sebi cilj, jer samo onoliko koliko se građani budu uključili i pratili programe toliko će manifestacija biti uspešna. Veliko je zadovoljstvo što ova manifestacija traje ovoliko godina i što obiluje kvalitetnim programima“.

Inače, od ove godine uz pomoć „Valjevske pivare“ biće realizovan Festival piva. Valjevsko pivo će se točiti na 20 punktova u gradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari