Blokade puteva širom Srbije, zabeleženo više incidenata (FOTO/VIDEO)

Ostavite komentar


  1. Ja sam protiv blokiranja, ko ima pravo da meni zabrani slobodan prolaz? Svaka cast ne slazete se to je vase pravo i ja vam ga ne osporavam, zasto onda osporavate moje pravo na slobodu kretanja? Govorimo o postovanju, gradjana R. Srbije. Inace ne slazem se sa Vucicevom politikom. Stop blokiranju drzave!

  2. Da neko pokusa na putu da me zaustavi u kolima sa dvoje male dece, a da nije ovlasceno lice. Nikad mu ne bi stala. Na sta to lici?

  3. Govoriti o navodnom ugrozavnju slobode kretanja danas je prilicno besmisleno, protesti su najavljeni par dana unapred tako da je svako mogao da isplanira svoje obaveze. Prethodne subote su takvi komentari i imali nekog smisla, ovog vikenda je to svesno botovanje za vlast.

  4. a ovi sto su protiv blokiranja drzave, jesu li i protiv blokiranja disajnih puteva? znate li da stopa autizma (juce progasleno) za godiste 2010. iznosi 1 u 44, a da je autizam u direktnoj korelaciji sa stopom zagadjenja? pogledajte malo tu krivu,i projektujte je na 2021. godiste.

  5. Totalno katostrofalna strategija opozicije za par nedelja narod ima da izludi ko bre ima pravo da neko nekom otima vikend.Samo srljate iz greške u grešku.

  6. Puna podrška svima. Kroz istoriju, pasivni svakodnevni protesti su čuda činili.

    Rušili vlade, oslobadjali robove od kolonizatora, donosili slobodu napaćenom
    narodu…danas u 21.veku imamo nove tehnologije , sajber napade, hakere, uzbunjivače , hitech sabotaže …ovde nije reč samo o borbi protiv diktatorskog i represivnog korumpiranog režima vec i o borbi protiv svetskih fašistickih korporacija koje gaze preko leševa da bi došli do profita.

  7. Užas! Previše dokonih ljudi. Odakle bre nekom pravo da nešto blokira i da ne da nekom da prođe, eee!!!

  8. Ajmo ekolozi svi po jednu kesu za djubre u ruke i da ocistite kese i flase iz reka frizidere sporete fotelje pored puta e onda cete se zvati ekolozima

  9. Rio Tinto je iz Britanije a ne iz Kine ili Rusije ! Jer to znate ! Jesam rekao ali nije primljeno na znanje !

  10. 7 dana govre gde i kada ce biti blokade. Vidim mnogo pametnih kojima smeta a jednostavno su mogli koristiti druge pravce koji nisu pod blokadom ili svoje obaveze odloziti za par sati. Podrska

  11. Secate se kako su nasi stariji srpski gradjani bili blokirani u svojim sranovima. Da im komsije i rodbina nije donosila hranu umrli bi od gladi a sada ste protiv blokade.

  12. Svaku blokadu skloniti milom ili silom a na izbore izadjite pa glasajte za vašeg kandidata a ne da ja moram da pratim gde mogu a gde ne da prodjem! A gospoda „buče“ na svaki mig lopova bilo pozicije ili opozicije a kad su izbori ne izlaze!

  13. Rio Tinto posluje u Srbiji od 2004, Zakon o referendumu zasnovan je na Ustavu iz 2006, a eksproprijacija je pravni institut koji je uveden još u vreme Rimskog carstva. Prema tome, ako zaista verujete da su vas ,,nevladine“ organizacije, ,,nezavisni“ mediji i, ,,pošteni“ političari sada pozvali na proteste zbog tih stvari, inteligencija vam je na nivou kokoški iz Morovića.

  14. Na nivou svesti narod protestvuje protiv zakona. U potsvesti se nalaze pravi razlozi, To je pražnjenje potisnuća, govor podsvesti, pobuna protiv nasilja kriminalaca iz neformanih strukura duboke države. Connait soi meme. Upoznaj sebe.

  15. Rio Tinto je samo povod. Sustina narodnog bunta je odlazak rezima koji je p0odelio narod i koji nastaqvlja propalu politiku pre 5 oktobra. Ovaj bunt ce se radikalizovati i zahtevati odlazak predsednika i Vlade pre bilo kakvih izbora .

  16. Baš ste vučiću pokazali, a kod nas radnika imate plus veliki, dok putujemo sa posla 3 sata, bravo za vas, to vam vučić sugeriše šta da radite

  17. VLADAN RISTIC I DRUGI KOJI MISLE OVO SE NAJAVI I GOTOVO PORUCICU DA PRIVATNIKE ZABOLE ZA NJIH VEC OCEKUJU DA DODJES NA SMENU I POSAO , NEKO I VIKENDOM RADI .
    PA DOTICNI NE MOGU DA PLIVAM AKO BLOKIRAS BRANKOV MOST .

  18. U Somboru bilo ljudi, oko 300, ali izgleda da je obavestena policija, koja je usmeravala ljude na alternativne puteve. Nazalost, izbor lokacije je bio los. Iako sam predlozio da se blokira most, gde vozaci ne bi imali alternativu, kruzni tok u centru grada ima alternativu i to vise ulica, pa nije bilo produktivno. A i nije mi najjasnije ko je organizovao i kako je policija dozvolila blokadu puteva!? Mirise mi na opoziciju, video sam par nekadasnjih Demokrata, sada u gradjanskim frontovima. Ovo nije trebalo da se prijavljuje policiji, kao sto nije ni prethodnog vikenda. Zao mi sto nisam otisao na festival hrane i vina

  19. Gospodo i gospođe, prvo protesti su uredno prijavljeni, a drugo kud baš u to vreme žurite, možda po sendvič ili jednu crvenu i litru ulja, ajde još malo nemoj te gubiti živce

  20. Uništavač Srbije, ali u svakom pogledu, mora da ode! Ovim mu samo pokazujemo da je u aprilu, gotovo s mrakom i diktaturom! Dragi građani Srbije, večeras, sutra, sve do aprila, idite u šetnju kad god se ON pojavi na svojim televizijama!!! Najbolje je da te kanale blokirate!!! Novine tipa Informer, Alo, Kurir, Srpski telegraf, …, Pečat,…, ne kupujte, sadrže sramotnu propagandu Njegovog lika i dela kao spasioca i vođe!!! On je ono isto što su Šešelj i Milošević napravili od njega. Srbija to mora da odbaci, što pre, to bolje. Živela Srbija!!!

  21. Trebali su da zavrse proteste u Vuka Vrcevica na ciscenji otpada,ili nisu placeni za taj vid ekologije

  22. Da li Predsednik i njegovi poklonici iz SNS-a shvataju šta im se danas desilo. Ako nisu onda sledeće subote ili neke naredne biće jednostavno pregaženi od mase nezadovoljnih građana. Neće ih spasiti ni namešteni sastanci marginalnog značaja sa neobaveštenim građanima tog dela Srbije

  23. U Šapcu na svakih 20-30m,muškarci sa maskom , naočari,kapa ,svi iza bakine non-stop snimali,nešto kao „cigla“telefon,toki-voki,šta već.Policajci.Bilo ih baš.Priča se da su imali plan,ali…BILO NAS JE.Sledeće subote biće nas i više.

  24. Šabac,na protestu puno policije u civilu ,snimaju,slikaju.Imali nekakve namera,ALI BILO NAS JE

  25. Radojica
    Zato si ti Radojica inače bi kao Radoje shvatio koliko je cena goriva marginalna u odnosu na ovo zbog čega je ovoliko ljudi širom Srbije nezadovoljno ovom vlašču na čelu sa AV. Ako to Predsednik uskoro ne shvati loše mu se piše kao i ovima koji se žale na blokadu putevao od par sati a ne vide aždahu što proždire Srbiju..

  26. Ja sam čovek koji pamti i kada smo bežali iz škole pa išli na proteste zbog,, Srbije,, pozvao nas Slobodan Milošević, išao sam i da probam da zaustavim rat neredi, onda kaže Vuk Draškovic idemo i odoh u užas spreman da poginem i nista, dodje 5 Oktobar, rekoh sebi to je to i nista oni puni kao brod a ja gde sam i bio, opet se vratiše isti i sad u ovim,, ekološkim demonstracijama Djilas, Lutovac i kompanija,, podržavaju narod,, da bude čist vazduh i voda, vazduha više nemam zbog sankcija, ratova, lopova, korupcije a vodu i nepijem jer nemam kada samo radim da bih othranio decu i prežive SVI SU ISTI BEZ RAZLIKE NIJE OVO NIKAKAV BUNT NARODA OVO JE NAČIN DA NEKO DODJE NA VLAST ja to znam jer sam ispao glup više puta, zato kada bude glasanje svi mladi na glasanje i glasajte za nekog novog mladog skolovanog ko će bajsom na posao samo pametno birajte jer ja nisam znao.

  27. Kako primetiste da opozicija srlja iz greške u grešku, a ne primetiste Sava Malu, auto put Novi Beograd – Surčin po ceni 9 mil. evra/km kroz ravnicu, Jovanjicu, Krušik, učešće Srba u institucijama tzv. „Kosove“ koju mi (kao) ne priznajemo, ministre sa kupljenim diplomama, 24 stana Malog S., premijeru koja po želji AV-a upade ko zna odakle u tu fotelju…
    Srbija uprkos protestima ide dalje u propast.

  28. Pametnom dovoljno!

    Ljubivoje Ršumović
    Domovina se brani lepotom

    Domovina se brani rekom
    I ribom u vodi
    I visokom tankom smrekom
    Što raste u slobodi

    Domovina se brani cvetom
    I pčelom na cvetu
    Makom i suncokretom
    I pticom u letu

    Domovina se brani knjigom
    I pesmom o nebu
    Sestrinom suzom majčinom brigom
    I onim brašnom u hlebu

    Domovina se brani lepotom
    I čašću i znanjem
    Domovina se brani životom
    I lepim vaspitanjem

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.