Počelo suđenje po tužbi protiv Šapićeve fondacije 1Foto: FoNet/ Dragan Antonic

Pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu održano je ročište po tužbi Udruženja roditelja dece sa autizmom, „Svoj svet “ iz Novog Sada protiv Fondacije „Budi human – Aleksandar Šapić“ zbog toga što je jednostrano, bez ikakvog obrazloženja i obaveštenja, prekinulo sve humanitarne akcije čiji su korisnici bili udruženja građana i ustanove.

Zastupnik Šapićeve fondacije izjavio je da ne mogu da prihvate zahtev Udruženja „Svoj svet“ da ponovo budu korisnici i saradnici fondacije „Budi human“, jer ona više ne sarađuje sa organizacijama, već samo sa pojedincima.

Zastupnica Udruženja „Svoj svet“ Dušica Jaćimović potvrdila je da su tužbom želeli da skrenu pažnju javnosti na, kako smatraju, nekorektan postupak Fondacije „Budi human Aleksandar Šapić“, koja je 18. marta jednostranom odlukom prekinula sve humanitarne akcije koje je vodila zajedno sa brojnim udruženjima i ustanovama. O prekidu saradnje obavešteni su bez ikakvog obrazloženja i preko telefona.

Tim postupkom Šapićeva fondacija je tom i drugim udruženjima nanela ogromnu štetu. Udruženje „Svoj svet“ je tada vodilo kampanju za prikupljanje sredstava za početak izgradnje Centra za autizam za koji je potrebno oko 1,5 milion evra.

U kampanju su uložena ne mala sredstva koja nisu uspeli da nadoknade, a sve to je usporilo realizaciju njihovog projekta.
Sledeće ročište zakazano je za 28. jun iduće godine, a sud je obavezao da tada bude prisutna i zastupnica fondacije „Budi human“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari