Počelo suđenje po tužbi zeta gradonačelnice Niša protiv narodnog poslanika Đorđa Stankovića 1Foto: Sajt Osnovnog suda u Nišu

U Osnovnom sudu u Nišu počelo je suđenje narodnom poslaniku i potpredsedniku Narodne stranke Đorđu Stankoviću po tužbi za naknadu štete zbog povrede časti i ugleda zeta gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski.

Vedran Ivanović, koji je „prošao“ na konkursu Gradske strambene agencije za kupovinu takozvanog socijalnog stana, raspisanom juna prošle godine, tužio je Stankovića zbog izjave na konferenciji za novinare da se njegov stan u Ulici Majkovskog izdaje za 400 evra, te traži naknadu štete od 50.000 dinara zbog duševnog bola koji je ona izazvala.

“Smatram da je ovo pokušaj pritiska koji će se njihovo željom pretvoriti u parodiju, jer nema osnova za tužbu, što ću dokazati na sudu. Kao narodni poslanik neću se pozvati na imunitet jer smatram da nema osnova da zbog ovakve izjave budem osuđen”, rekao je Stanković.

Počelo suđenje po tužbi zeta gradonačelnice Niša protiv narodnog poslanika Đorđa Stankovića 2
Đorđe Stanković: Foto privatna arhiva

On je prethodno za Danas ocenio da je Ivanović „podneo tužbu na inicijativu gradonačelnice Niša”.

„Ovakva tužba nije smela da se desi. Nema nikakve potrebe da se gospodin Ivanović meša u politiku jer je van političke ‘igre’. Uveren sam da je ne bi ni podneo da ga neko nije motivisao, a verujem  da je to gradonačelnica“, rekao je Stanković.

On je kazao da nije rekao da Ivanović svoj stan izdaje za 400 evra već da se stanovi u toj zgradi i kraju izdaju po toj ceni.

Informaciju da Ivanović, inače suprug gradonačelnicine ćerke, i njegova porodica ne žive u tom stanu dale su mu komšije, koje ih ne viđaju, ali vide „neke druge ljude koji se pojavljuju“.

Ivanović je u tužbi naveo da je prijavljen na adresi tog stana, te da u njemu živi sa suprugom i dvoje maloletne dece, a da mu stan svakako nije „dodelila“ Sotirovski, što je Stanković, takođe rekao na konferenciji za novinare, jer ona ne dodeljuje stanove.

Cilj ovakvih, zlonamernih, neistinitih i neproverenih činjenica je da ga degradiraju i omalovaže njegovu čast i ugled, naveo je on.

„Kod tužioca je zbog iznošenja ovako grubih neistina i njihovim prenosom došlo do duševnih patnji, s obzirom na to da je tužilac nakon toga u krugu svojih prijatelja i poznanika, a i u  javnosti kao zet gradonačelnice koja je politički protivnik tuženog, bio izvrgnut podsmehu i ogovaranjima”, dodaje se u Ivanovićevoj tužbi.

Gradska stambena agencija je u septembru prošle godine objavila predlog rang liste za prodaju gradskih stanova u Ulici Majkovskog po beneficiranim cenama, na kojoj se između ostalih nalazi Ivanović, koji je i pomoćnik direktora Apotekarske ustanove Niš, kao i više drugih javnih funkcionera, dok su neki siromašni i bolesni učesnici konkursa ostali ispod crte.

Stanovi su se prodavali po ceni od 830,50 evra po kvadratu, sa PDV-om, što je značajno niže od tržišnih.

GSA i gradonačelnica su tada tvrdili da ti stanovi nisu socijalni već su “podrška stanovanju”, te da za njih mogu aplicirati svi koji ispunjavaju konkursne uslove.

Suđenje se nastavlja 3. maja, kada bi trebalo da budu saslušani Stanković i Ivanović.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari