Grupa od 35 mladih iz Nemačke, Italije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije boraviće do kraja avgusta u Kragujevcu u okviru programa međunarodne razmene. Njihov domaćin je kragujevački Centar za mlade koji je za goste osmislio različite sadržaje u okviru projekta „Leto kod kuće 2010“ koji se šest godina organizuje za decu i mlade.


Koordinator Centra za mlade Dragan Nešić rekao je novinarima u Kragujevcu da je cilj tih susreta upoznavanje sa kulturnim osobenostima raznih zemalja i interesovanjima mladih. On je najavio da će učesnici međunarodnog kampa, u saradnji sa Gradskom turističkom organizacijom, tokom svog boravka u Kragujevcu snimiti film o tom gradu koji će 30. avgusta biti prikazan na Prirodno-matematičkom fakultetu.

Slavica Saveljić iz Gradskog veća Kragujevca rekla je da je cilj te razmene da mladi, osim druženja i uspostavljanja novih prijateljstava, naprave film o Kragujevcu onako kako ga oni vide.

– Nadam se da ćemo iz tog filma moći da izvučemo i neke konkretne poruke o tome šta je to u Kragujevcu dobro i po meri mladih, a šta je ono što treba menjati – rekla je Slavica Saveljić.

Učesnike međunarodnog kampa u Kragujevcu očekuju i drugi zabavni sadržaji – takmičenje u pisanju grafita, brejkdensu, vožnji pedalina na jezeru u Šumaricama, kao i jedan ulični performans pod nazivom „Stop the time“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari