Skup protiv migranata i kontraskup u Beogradu, dve strane razdvajala policija (FOTO)

Ostavite komentar


  1. Po čemu su Narodne patrole desničarska organizacija? Zbog urušavanja moralnih vrednosti i drastičnog porasta kriminala gradjani su primorani da se samoorganizuju radi sopstvene zaštite, kao što je bila praksa na američkom Divljem zapadu (vigilantes). Pre bi se reklo da su simpatizeri AV ultradesničari!

  2. „Levičarima“ bih preporučio da pogledaju (na licu mesta) migrantske i azilantske centre u EU, pa tek onda da organizuju „kontraskupove“.
    Drugo, ne bih imao ništa protiv da ih „pozovu na čaj“ svojoj kući, a zašto da ne, da ih prime na stan.

  3. To nisu izbeglice, nego ekonomski migranti. I dzabe im pisete „dobro-dosli“, kad oni nece kod nas nego Zapadnu EU.

    Ovaj protest je samo protiv njihovog nasilja koje sporevedu, na njihovom prolasku kroz Srbiju, nad lokalnim stanovnistvom.

  4. „On je upitao okupljene kakvi bi oni ljudi bili kada bi dopustili da im „kojeko bode noževima ljude po Beogradu i ostalom gradovima““. Ne bodu se samo migranti, šta bi sa onim Beograđaninom što je pre neku godinu usmrtio studenta jer je bio nezadovoljan svojim životom? I mi sami svoje bijemo, gazimo ili dovodimo do samoubistva. Naravno da nasilje ne bi smelo biti dozvoljeno, ali s obzirom da je ono danas opšte prihvaćena pojava u Srbiji buniti se samo protiv migranata je pomalo selektivno…

  5. Sve ovo je mogla da spreči policija i da migrante sprovede u prihvatni centar.
    Ali kome je uniteresu da se građani obračunavaju između sebe i zanemare onog koji je odgovoran za „migrantsku situaciju“ a to je Vučićeva vlada i njegovi „organi“
    Da li su ekonomski ili beže od rata svejedno treba im obezbediti adekvatni smeštaj i kartu za „sretan put“

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.