Počinje jesenja akcija čišćenja Subotice 1Kontejneri za kabasti otpad, foto: Fejsbuk stranica JKP "Čistoća i zelenilo" Subotica

Tradicionalna jesenja akcija odvoženja čvrstog i kabastog otpada iz domaćinstava koju organizuje JKP “Čistoća i zelenilo” Subotica počinje u ponedeljak, 26. septembra, a u naredna tri meseca njome će biti obuhvaćeno 17 gradskih i isto toliko vangradskih mesnih zajednica.

U sklopu jesenjeg komunalnog uređena gradskih i vangradskih mesnih zajednica subotička “Čistoća” postavljaće kontejnere, zapremine pet kubika za sakupljanje kabastog otpada na lokacijama po unapred utvrđenom Planu do 8 časova, a prazniće ih između 12 i 14 časova, odnosno 17 i 19 časova.

U mesnim zajednicama u kojima ova akcija bude trajala jedan dan, kontejneri će se povlačiti od 17 časova, dok u mesnim zajednicama u kojima akcija bude trajala po dva dana, kontejneri će ostati na lokacijama tokom noći i povlačiće se narednog dana od 17 časova.

Nakon uklanjanja kontejnera, interventna grupa “Čistoće” uređivaće punktove.

Akcija će krenuti iz naselja Bačko Dušanovo, gde će u ponedeljak kontejneri za sakupljanje čvrstog i kabastog otpada biti postavljeni na uglu Petra Drapšina i Svetozara Markovića, 2. nove i Ive Lole Ribara, i na uglu Partizanske ulice broj 46.

Istog dana, kontejneri će biti postavljeni u naselju Višnjevac, na uglu Zmaj Jovine i Marije Bursać, Marka Oreškovića i Ilije Lubarde, Ilije Lubarde i Labusove ulice, i na uglu Stevana Banjanina i Školske ulice.

U utorak i sredu kontejneri će biti postavljeni u naselju Čantavir, na uglu Maršala Tita i Železničkog trga, gde će se nalaziti dva kontejnera, na uglu Kanjiškog puta i JNA, Bolmanske ulice i Atile Jožefa, Topolskog puta i Jedinstva, kao i na uglu Srbobranskog puta i Maršala Tita, gde će biti postavljena dva kontejnera.

Na kraju radne nedelje, u četvrtak i petak, kontejneri će biti postavljeni u naselju Đurđin, na uglu Vladimira Nazora i Borisa Kidriča, Bose Milićević i Borisa Kidriča, i na uglu Maršala Tita i Vojvođanske ulice, a na svim lokacijama nalaziće se po dva kontejnera.

Jesenja akcija odvoženja čvrstog i kabastog otpada trajaće do 8. decembra.

JKP “Čistoća i zelenilo” Subotica organizuje ovu akciju dva puta godišnje, u proleće i jesen, ne bi li na taj način omogućili građanima da se na bezbedan način reše svog kabastog otpada i tako sprečili nastanak divljih deponija.

Tokom prolećne akcije, koja je trajala od 21. marta do 10. juna ove godine, Subotičani su na ovaj način odložili čak 1.130 tona kabastog i čvrstog otpada.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Počinje jesenja akcija čišćenja Subotice 2

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari