Festival kulture „Kampus fest“ počinje danas u kampusu Univerziteta u Novom Sadu i trajaće do 12. oktobra.


Pod sloganom „Okupacija kampusa“ studenti univerziteta pripremili su različite programe koji će se odvijati na 11 punktova, svakog dana od 10 časova do ponoći. Kampus će postati galerija, pozorište, bioskop, gradilište i koncertna dvorana.

– Prostori kampusa, ne samo novosadskog, već i u Somboru, Subotici i Zrenjaninu treba da budu sinonimi za bezbedna mesta i kulturno-atraktivne prostore u kojima će se videti potencijal studenata i čitavog Univerziteta. „Kampus fest“ prvenstveno je namenjen studentima prve godine kako bi se osetili dobrodošlim na Univerzitet, ali i kako bi im se pokazalo šta se od njih očekuje – da budu kreativni delovi društva – kazao je rektor Univerziteta u Novom Sadu Miroslav Vesković.

Direktorka „Kampus Festa“ Sanja Kljajić predstavila je ideju i koncept novog festivala kulture, čiji je cilj da studente vrati u kampus, približi ih jedne drugima i da pobedi letargiju društva. Kljajićeva je kazala da se motivacija i želja za organizovanjem „Kampus festa“ javila nakon nemilih događaja u Novom Sadu, kao što je nesreća u diskoteci „Kontrast“.

– Drago nam je što će ove jeseni Univerzitetski grad u Novom Sadu na nekoliko dana biti domaćin umetnosti, energiji i kulturi – rekla je ona.

Festival organizuje novosadsko Udruženje studenata uz podršku Univerziteta u Novom Sadu i Studentskog kulturnog centra.

– „Kampus fest“ pokazuje da „neosvojeni“ prostori u gradu predstavljaju veći potencijal od prostora koji funcionišu u okviru institucija. Zbog toga je naše veliko zadovoljstvo da budemo strateški partner ovoj manifestaciji. SKCNS će se truditi da brucošima koji još nisu stekli kulturne navike predstavi izdanja i festivale koje Studentski kulturni centar organizuje – rekao je direktor Studentskog kulturnog centra Novi Sad, Zdravko Vulin.

Početak programa biće u prepodnevnim časovima svakog dana i obuhvatiće predavanja iz književnosti, kreativne i reciklažne radionice, kao i pozorišne i plesne radionice. U poslepodnevnim časovima biće prikazivani razni filmovi i predstave studenata treće i četvrte godine glume Akademije umetnosti iz Novog Sada. Noćni program predviđen je za koncerte na kojim će se predstaviti novosadski alternativni bendovi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari