Počinje suđenje za ubistvo administratora Fejsbuk stranice iz Sjenice 1Foto: N. Kočović

Glavni pretres na suđenju E. L. (28) iz Sjenice, optuženom za ubistvo Edina Hamidovića (48), zakazan je za 9. maj pred Višim sudom u Novom Pazaru.

Okrivljenom će biti suđeno u odsustvu jer je nakon izvršenja zločina u bekstvu, a na teret mu se optužnicom Višeg tužilaštva u Novom Pazaru stavlja teško ubistvo, za koje je moguća i doživotna robija.

Pored njega, sudiće se i R. Đ. (37) iz Sjenice koji mu je pomogao da ilegalno pređe u Crnu Goru čime je izvršio krivično delo pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela.

Okrivljeni se tereti da je 6. avgusta 2021. godine, u centru Sjenice, pucao i sa četiri hica pogodio Hamidovića dok je šetao sa suprugom i detetom, nakon čega je pobegao u nepoznatom pravcu.

Policija je ubrzo za njim raspisala međunarodnu poternicu, ali on i dalje nije dostupan pravosudnim organima Srbije.

Hamidović je ranjen u grudi, rame i nogu, a nakon ukazane pomoći u novopazarskoj Opštoj bolnici prebačen je u kragujevački Klinički centar gde je posle par dana podlegao povredama.

Bio je član Stranke pravde i pomirenja, kao i osnivač i administrator Fejsbuk stranice “Sjeničke novine”, zbog čijih objava je, kako se sumnja, došao u sukob sa okrivljenim E. L.

Bio je oženjen i otac sedmoro dece.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari