Podmeću hrvatsku zastavu, štampaju lažne izveštaje 1Foto: BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/DS

Taman kad se malo smirila situacija u tri mesne zajednice na novosadskom naselju Liman, gde su letos nezavisni kandidati odneli pobedu nad članovima SNS, posle besomučnog farbanja fasada zgrada u boje zastave Srbije usledili su novi potezi limanske opozicije.

Na meti „naprednjaka“ je MZ „Liman 1“, gde su nepoznati počinioci u toku noći na zgradu gde je sedište te MZ okačili hrvatsku zastavu.

Naprednjački propagandni medij odmah je objavio naslov: „Skandal na Limanu 1: umesto srpske vijori se hrvatska zastava“ sa videom koji su toj redakciji navodno poslali „zabrinuti građani“. Sledi i tekst: „U vremenu kada nekolicini Limanaca smeta srpska trobojka, koju Đilasova armija srbomrzaca šara i uništava, zastava Hrvatske slobodno se vijori i to ispred mesne zajednice čiji „nezavisni“ članovi saveta otvoreno podržavaju Đilasa, Jeremića i Novakovića“.

Predsednik Saveta Mesne zajednice Dragoljub Perković kaže da oni nisu postavili ovu zastavu i da je o tome obaveštena policija.

– Referentkinja koja radi u MZ je videla zastavu kada je došla na posao, pozvala je Gradsku upravu za opšte poslove, došao je čovek, tehničko lice, koji je skinuo tu zastavu. Nakon toga sam pozvao policiju. Policija je došla, napravila uviđaj i uzela podatke, ističe Perković. On dodaje da je policajac bio u stalnoj vezi sa tužiocem, a Perkoviću je kazao da se taj slučaj može rešiti jedino privatnom tužbom.

– To mi je čudno, nisam ja u mesnoj zajednici privatno lice, predsednik sam Saveta MZ i mislim da bi to trebalo da tužilaštvo goni po službenoj dužnosti, smatra Perković.

Dan pre toga, ispod brisača na kolima u toj MZ postavljeni su leci sa navodnim izveštajem sa sastanka MZ, u kojima se navodi da članovi saveta podržavaju Borislava Novakovića, Dragana Đilasa i Vuka Jeremića, koji su, jelte, „narodni neprijatelji, lopovi i izdajnici“. Zaključak logičan: ko njih podržava isti je kao i oni. „Izveštaj“ je osvanuo ujutro, a sastanak Saveta MZ održan u kasnim popodnevnim časovima. Perković kaže da su i dve članice Saveta iz reda SNS bile neprijatno iznenađene tim lecima i čini mu se da su i one to osudile.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari