Poginuo radnik u Novom Sadu na gradilištu brze pruge: Zakačio visokonaponski vod 1foto: Pixabay

Radnik na izgradnji brze pruge poginuo je nešto pre 9 časova u Novom Sadu. Kako nezvanično saznajemo, on se nalazio u kamionu kiperu, a prilikom istovara materijala zakačio je visokonaponski vod.

Preduzeće „Srbijavoz“ izdalo je saopštenje o izmeni saobraćaja. Kako navode, voz koji ide od Beograda ka Novom Sadu zaustavlja se u Petrovaradinu, dok voza iz Novog Sada nema, odnosno do Beograda kreće iz Petrovaradina.

„Infrastukuture železnica Srbije“ navode da je vozač je nastradao od strujnog udara iz kontaktne mreže, prilikom izvođenja radova na rekonstrukciji i modernizaciji deonice pruge Novi Sad – Rasputnica Sajlovo.

„Vozač kamiona firme koja je bila angažovana za izvođenje radova na ovom projektu parkirao je svoje vozilo blizu prvog koloseka i podigao sanduk kamiona, kako bi izvršio istovar. Na žalost, sanduk kamiona ušao je u strujno kolo kontaktne mreže iznad pruge, što je izazvalo strujni udar. Vozač kamiona preminuo je na licu mesta“, navedeno je u saopštenju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

O nesreći su obavešteni Hitna pomoć, MUP i istražni sudija.

Iz Železnica upozoravaju da kroz kontaktnu mrežu prolazi struja visokog napona od 25 hiljada volti i da strujno kolo može da bude i po nekoliko metara od strujnih vodova.

„U takvim slučajevima nije neophodno da se dodirnu vodovi, već je dovoljno da se samo uđe u strujno kolo i doživi strujni udar, koji se tragično završava“, objašnjava se u saopštenju.

Upozoravaju da je svako nepažljivo i nepropisno kretanje u blizini kontaktne mreže opasno po život.

„Infrastruktura železnice Srbije“ izražava saučešće porodici nastradalog.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari