Pokrajinski sekretarijat: Centar za socijalni rad postupao u skladu sa interesima dece 1Foto: 021.rs

Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova saopštio je danas da je Centar za socijalni rad Novog Sada postupao u skladu sa interesom maloletne dece Ane Mihaljice i da je preduzeo adekvatne mere porodičnopravne zaštite iz svoje nadležnosti.

Sekretarijat navodi da je postupano u dva predmeta čiji je podnosilac Ana Mihaljica iz Novog Sada, odnosno u slučaju nadzora nad stručnim radom Centra za socijalni rad po pritužbi i postupanja po žalbi protiv rešenja organa starateljstva o postavljanju privremenog staratelja maloletnoj deci.

„Nakon sprovedenih postupaka pred ovim sekretarijatom utvrđeno je da Centar svojim postupanjem nije povredio niti ugrozio prava malodobne dece Mihaljica“, poručeno je iz sekretarijata.

Stotinak građana koji danas protestuju ispred novosadskog Centra za socijalni rad, nakon guranja sa policijom, uspelo je da probije ogradu i uđe u dvorište ove institucije gde se nalazi već nekoliko sati.

Iz Centra za socijalni rad ranije je saopšteno da je u tom slučaju utvrđeno da roditelj grubo zanemaruje svoje roditeljske dužnosti, između ostalog i zbog nevakcinisanja dece, kao i zanemarivanja njihovog obrazovanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari