Pokret za preokret: Janko Veselinović povređen tokom protesta protiv GUP-a 1Foto: A. Mandić

Janko Veselinović povređen je u Novom Sadu tokom protesta i razbijen mu je telefon, saopštio je Pokret za preokret.

Iz Pokreta za preokret osuđuju brutalnost pripadnika Žandarmerije i privatnog obezbeđenja koje je danas štitilo, kako kažu, donošenje štetnog Generalnog urbanističkog plana Novog Sada.

„Tom prilikom povređeno je više učesnika protesta, među njima i predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović, kojem su pripadnici privatnog obezbeđenja razbili mobilni telefon jer je snimao nasilje nad građanima. Najoštrije osuđujemo sramnu izjavu Miloša Vučevića, nelegalnog gradonačelnika, koji je građane, ekološke aktiviste i pripadnike novosadske opozicije nazvao zgubidanima“, kažu iz PZP.

Kako nastavljaju, građanska je dužnost suprostavljanje odluci SNS vlasti u Novom Sadu, na sve legalne načine, jer se na današnjoj sednici Skupštine Novog Sada usvaja „investitorski GUP “ koji treba da uništi priobalje, promeni tok Dunava i ugrozi mir građana na Bulevaru Evrope, Telepu i Sremskoj Kamenici.

„Zbog toga je Miloš Vučević naredio da se postave dva reda ograda i dva reda privatnog obezbeđenja i da se izvede Žandarmerija na nezadovoljne građane, što je sraman čin. Čak nije dozvoljeno da se samo jedan predstavnik građana obrati da obrazloži preko 10.000 primedbi na GUP. Ova brutalnost predstavlja početak kraja štetočinske vlasti SNS-SPS-LSV“, napominju Pokretu za preokret.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari