Pokret za preokret: SNS salu za daće u mesnoj zajednici Veternik pretvorila u stranačke prostorije 1Foto: Pokret za preokret

Srpska napredna stranka otvorila je prošle nedelje svoje nove stranačke prostorije u okviru Kulturnog centra Mesne zajednice Veternik u prostoru u kojem su se ranije održavale – daće, saopštio je Pokret za preokret.

Kako se dodaje u saopštenju, prostor je uz pravoslavnu crkvu svetog Simeona Mirotočivog i u neposrednoj blizini mesnog groblja, a nekada ga je koristila poljoprivredna zadruga u ovom mestu.

„Prethodno su prostorije u potpunosti renovirane o trošku Novog Sada, a stvarna namena novih prostorija sve vreme se krila od građana Veternika i javnosti. Ovo je samo jedan od novootvorenih prostorija SNS u Novom Sadu, koji niču na svakom ćošku, poput kockarnica“, piše PZP.

Pokret za preokret pita gradsku vlast kako je deo Kulturnog centra, koji je prostor mesne zajdenice Veternik i bivše poljoprivredne zadruge postao prostor za rad Srpske napredne stranke.

„Gradske vlasti su dužne da objasne građanima Veternika i Novog Sada po kojem pravnom osnovu je ovaj prostor ustupljen lokalnim „naprednjacima“ i po kojoj ceni zakupa. Takođe su dužne da objave sva dokumenta u postupku ustupanju prostora u vlasništvu grada vladajućoj partiji kako bi se jasno videlo ko je, kad i na koji način doneo odluku o tome“, navode u PZP.

Kako dodaju, radovi na renoviranju ovog objekta trajali su nešto više od mesec dana i stanovnici najvećeg novosadskog prigradskog naselja do poslednjeg dana nisu znali koju će namenu objekat dobiti.

„Kolale su priče da će sala za daće dobiti bolji izgled i da će biti pristupačnija građanima jer je izgrađen i prilaz za invalide. Bilo je govora da će se tu preseliti biblioteka, ogranak gradske bibiloteke “Petar Kočić”, koja je u oronulim prostorijama, a da će sala za da će biti podignuta u porti crkve. Prava namena prostora otkrivena je tek tokom prošle nedelje kada je bivša sala za daće „izbrendirana“ slikama Aleksandra Vučića i Miloša Vučevića i natpisom „Zato što volim Veternik“, objašnjava se u saopštenju.

GO Pokreta za preokret u Novom Sadu ističe da ustupanje prostorija Kulturnog centra, koji je u okviru kompleksa Mesne zajednice, predstavlja uvredu svih stanovnika Veternika kojima je umesto rešavanje komunalnih problema otet prostor koji su oni do sad koristili za svoje potrebe.

„Do naselja Veternik od Novog Sada vodi put pun rupa i nebezbedan je za saobraćaj, rekonstrukcija ulice Kralja Petra nije realizovana iako je to obećano, nije obeležena stota godišnjica ovog naselja osim jednim verskim događajem. Pokret za preokret će zbog svega pomenutog insistirati na tome da se rasvetle sve okolnosti pod kojim je ovaj prostor pretvoren u stranački štab SNS-a. Odgovorni za ovakvo raspolaganje imovinom svih građana moraće kad-tad da polože račune tim građanima i njihovom sudu“, zaključuju u PZP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari