Policija prvog dana Egzita zaplenila više od šest kilograma droge 1foto FoNet/Exitfest

Policija je tokom prvog dana muzičkog festivala Egzit (Exit) u Novom Sadu zaplenila više od šest kilograma droge i podnela krivične prijave protiv 34 osobe zbog posedovanja narkotika.

Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP), među uhapšenima je državljanin Slovenije B.G. (52) a u stanu u Novom Sadu u kom neprijavljeno boravi, policija je pronašla 4,1 kilogram amfetamina, 602 grama marihuane, 44 grama kokaina i digitalnu vagu.

Određeno mu je zadržavanje do 48 časova i uz krivičnu prijavu za trgovinu drogom, biće priveden višem javnom tužiocu u Novom Sadu.
Na Petrovaradinskoj tvrđavi i na drugim lokacijama u gradu, policija je kod 33 osobe pronašla 1,1 kilogram amfetamina, oko 85 grama marihuane, tablete „ekstazija“ i druge psihoaktivne supstance.

Iz MUP-a su naveli i da je prvi dan festivala protekao mirno, bez narušavanja javnog reda i mira.

Komentarišući zaplenu narkotika, resorni ministar Aleksandar Vulin ocenio je da ta akcija policije „pokazuje da država drži reč i da će svi, bilo da su narko-dileri ili uživaoci droge, biti kažnjeni i sankcionisani“.

„Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova čine sve da festival protekne bezbedno i da svi posetioci budu sigurni. Kao što smo upozorili nećemo dozvoliti da festival bude mesto na kome će narko-dileri trovati ljude, ali i svaki uživalac droge biće kažnjen i sankcionisan, jer je i posedovanje narkotika krivično delo“, naveo je Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.