Popločava se jedna od najpopularnijih šumskih staza na Fruškoj gori: Planinari i Nacionalni park različito gledaju na ovo rešenje

Ostavite komentar


  1. Ove granitne kocke 10x10x10 da nisu behaton, kao u centru Novog Sada? Moramo pitati Igora Mirovića, on se najbolje razume u te kocke. Ili možda Vesića , on je popločao centar Beograda uspešno (ili neuspešno) samo mu je cena bila mnogo jaka!

  2. Kanda su „granitne kocke“ najveci izvor para i za narucioce i za izvodjace? Za razliku od asfalta ili betona, mogu da se preslagavaju do beskonacnosti! A ove na Strazilovu ce se izmestiti vec posle prve ozbiljnije kise, kad voda podloce zemlju, pa tucanik…

  3. Izmišljaju rupu na saksiji.Do sada je bilo normalno ako hoćeš da planinariš da se obuješ kako priliči.Mislim da traže izgovor kako bi izvlačili novac iz naših džepova a ubacivali u njihove.Ovom prilikom će poseći još koju stotinu kubika hrasta za nameštaj koji proizvodi firma partijskih drugova.Oteli su Kopaonik,Zlatibor,Divčibare a sada nasrću i na Frušku,teško nam se piše pored ovih moljaca!

  4. Bože sačuvaj pameti….da li su uzeli u obzir vlažnost, od rose kiše snega. Ako tome dodamo i lišće koje opada …nema šanse da će tu biti normalnog penjanja i silaženja, samo može doći do padova zbog klizavosti. Ako uzmemo stručnost kod popločavanja Pozorišnog trga i trga Slobode gde je i dalje prisutna opasnost od klizanja zbog pogrešnog odabira materijala kojim su se isti uradili…kliže se pa se kliže
    I ko voli pešačiti u prirodi njemu ne treba popločana staza, ko ne voli taj neće kročiti ni na bilo koju.

  5. Nije da podržavam ovu ideju, park treba da bude park. No, prošli put kada smo bili, nismo mogli da stignemo do vrha od blata i lišća , iako smo imali adekvatnu obuću.
    Nisam pametan

  6. Мртва трка је ко више штете прави, нп или манастири. Беочинско излетиште „Хладне воде“ манастир корист за депо дрва и камионе са кошницама! Беочин нема излетиште од када је шума, пази „ враћена“ манастирима! Као да је некад била њихова. Општина ћути јер је тај манастир постао приватан, сециште разних сумњивих тајкуна. Чак су и себи капелу направили да се не мешају са смртицима.

  7. Uzalud poplocavaju. Od kisa ce to ocas posla opet biti zemljana staza, jer se spira zemlja sa kosina. To je eto da funkcioneri mogu da se popnu na proslavu. Tako su napravili asfaltni put do Vezirca koji je sad u jako losem stanju. To je sve za jednokratnu upotrebu, i bacanje para.

  8. @Drndoflek Није то једини прилаз, могли сте около. Мало је дужа стаза али је доста блажи успон.

  9. Što se tiče hodanja, nepotrebno, suvišno, opasnije od postojećeg, a novci su se mogli pametnije uložiti, domovi, skloništa, zaštita životinja, sađenje drveća…

  10. Zakonom o utvrđivanju nadležnosti AP Vojvodine , izmenom iz 2021.god, na osnovu odluke Ustavnog suda Vojvodini je oduzeto staranje nad Fruškom gorom. Prešlo je u nadležnost Republike, i ministarstvo usvaja šumsku osnovu, kojom se definiše seča i podizanje novih zasada. Novih zasada nema a seče se po njihovoj odluci, pa tako se obavlja i popločavanje staza i svi drugi radovi koji nemaju veze sa zaštitom. Izgleda da planiraju ukidanje statusa nacionalnog parka, inače najstarijeg u Srbiji. Onda će tek da rade motorke za seču stabala i betonjerke za gradnju novih kvadrata. Nije čudo što su bizoni uginuli, to je neuspeli eksperiment sobzirom na stanje u ovom nacionalnom parku. Pokrajinski Zavod za zaštitu prirode se ne oglašava, a trebali bi da se pitaju kakva je sudbina Fruške gore. O tome brinu u Beogradu, vidi se i kako.

Ostavite komentar


Društvo

Kakvo vreme se očekuje u nedelju? 10

Kakvo vreme se očekuje u nedelju?

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno i nestabilno vreme, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom - saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.