Porfirije: Ko smatra da je jevanđelje retrogradno, a hoće poruku Crkve, ostaće uvek bez odgovora

Ostavite komentar


  1. Vaša Svetosti, prošlo je 30 godina, bili ste mladi, pa se možda ne sećate, doduše, onaj ko ne želi da se seća ima pamćenje do drugog dnevnika RTSa, ali počivšeg Patrijarha Pavla i tadašnju ju crkvu je itekako zanimalo stanje u društvu, pa je Patrijarha otišao kod Miloševića i molio ga da podnese ostavku, a kad je pretilo da će doći do ozbiljnih sukoba, stao je na čelo kolone u Kolarčevoj ulici, a policija se bez reči povukla kada ga je videla, ali…., daleko ste Vi od takvog patrijarha!!!!

  2. Ne mora se ici u Crkvu da bi se “ dotakla tajna Hrista „, kako nalaze gospodin. Ne treba nikom normalnom „veza“ izmedju Boga I njega samog. Nije potreban neko da me uci kako cu verovati( ili ne)i biti kvalitetniji covek po standardima Crkve.Tako da se postavlja logicno pitanje, kakav je Vas odgovor ako ga mi ne znamo?

  3. Zar se Vaša Svetost bori za spasenje…zašto onda ne osudjujete unštenje naše zemlje od strane jedne korumpirave vlasti i pohlepne inostrane okupatorske korporacije ? Zar pohlepa nije GREH Vaša Svetosti ?

  4. Sve ste rekli gospodine Porfirije, razumemo se, nisu građani Srbije glupi! Ako se već obraćate svima u Srbiji, treba da štitite nedužne, obespravljene i zlostavljane, a da se distancirate od nasilnika koji se kriju iza države! Lažnom jednakopravnošću, pomažete zlu! Jedan je Patrijarh Pavle, niste mu ni do kolena!

  5. Zar se Vaša Svetost bori za spasenje…zašto onda ne osudjujete uništenje naše zemlje od strane jedne korumpirane vlasti i pohlepne inostrane okupatorske korporacije ? Zar pohlepa nije GREH Vaša Svetosti ? Zar to nije jedan od
    najsramnijih grehova ?

  6. Ovaj „naš“ , nije dostojan ni pertli sa cipela našeg počivšeg patriharha Pavla … a tek Arsenijima , koji su predvodili Srbe …
    Pored „njega“ – ovakvog , ko će i ući u crkvu a nije „on“ merodavan da priča ko je vernik, kada o vernicima ne vodi računa !
    Blasfemija !

Ostavite komentar


Društvo

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini 10

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini

Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije bilo je domaćin sastanka Partnerstva za zdravu aktivnu mobilnost u okviru sprovođenja Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu (Transport, Healthand Environment Pan-European Programme - THE PEP), koji je održan u Beogradu, u periodu od 23. do 25. aprila 2024. godine, a kojim je obeležen početak jednogodišnjeg predsedavanja Republike Srbije Upravnim odborom Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu, simboličnom predajom „štafetne palice“ Srbiji od strane prethodno predsedavajuće zemlje Austrije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.