Porodične fotografije, izlasci na visokoj nozi i koji politički stav: Šta kače na mrežama bivši ministri? 1foto: FoNet/Ministarstvo rudarstva i energetike, FoNet/ Zoran Mrđa, BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/JOVO MAMULA/EV

Bivši ministri Zorana Mihajlović, Jadranka Joksimović i Nebojša Stefanović izrazito su aktivni na društvenim mrežama koje koristi i kako bi izražavali svoje političke stavove ali i kako bi, kao i svi drugi korisnici, delili delove iz svoh života.

Možda i najaktivnija na mrežama je Zorana Mihajlović.

Poslednji put je na Instagramu Mihajlović objavila pre 3 dana, kada je poručila da „Sloboda nije podela građana, već osnovno ljudsko pravo“. Ispod fotografije objavila je poduži tekst u kome kritikuje sistem zbog „dugogodišnjeg puštanja, a ne osuđivanja govora mržnje, crtanja grafita sa ratnim zločincima uz podršku onih koji bi to trebalo da osude“.


Čest hešteg koji koristi je #ProšlostNijeOpcija, a u stavovima izrazito je kritična prema aktuelnoj vlasti, čiji je do pre samo godinu dana kao ministarka bila delo, a danas pak neposredno, kao članica Predsedništva Srpske napredne stranke.

Pa je tako podsetila da ni godinu dana nakon tragedije najmiliji rudara koji su poginuli u rudniku Soko nisu dobili odgovore od nadležnih, upliv norveške kompanije u Elektrodistribuciju Srbije, bljuvotine, psovke i prostakluke sa nacionalnih frekvcenija. Mesto na njenom profilu dobio je i novoizabrani predsednik Crne Gore Jakov Milatović, kome je prvenstveno izrazila podršku, a zatim i čestitala građanima ove zemlje na izboru budućnosti.

E sem objava kojima kao da najavljuje osnivanje neke nove političke opcije Mihajlović voli da okači i koji snimak i fotografiju svojih kućnih ljubimaca. Jedan takav je onaj na kome su njeni psi na „aprilskom snegu“.

Tu su i česte fotografije i snimci iz izlazaka „na visokoj nozi“. Mihajlović je sa svojim suprugom i prijateljicama česta gošća beogradskog kabare kluba „Lafayette“, koji se nalazi u Beton Hali.

Jadranka Joksimović, za razliku od Mihajlović, pre svega je aktivna na Fejsbuku. Njen Instagram nalog zaključan je i mogu je pratiti samo oni kojima praćenje odobri.

Na Fejsbuku često, verovatno kako ne bi kopirala isti tekst sa Instagrama na Fejsbuk, kači printskrinove sa jedne na drugu mrežu.

Slično Mihajlovićevoj ona izražava svoje viđenje političke situacije, podržava Jakova Milatovića, a kritikuje ministra Radeta Bastu, koji se izjasnio da je za uvođenje sankcija Rusiji.

Za Milatovića rekla je slično što i Mihajlović, dok je za Bastine izjave navela kako je „zaista neobjašnjivo glupo“ ih slušati. U jednoj drugoj objavi Miloša Jovanovića, predsednika Novog DSS optužila je za „kriprošovinizam“ zbog neprimerene komentara upućenog novinarki N1.

S obzirom da je od pre dve godine i članica Saveta beogradskog Fakulteta političkih nauka, tražila da se uvrsti tačka dnevnog reda kojom će se članovi Saveta izjasniti osuđujuće u pogledu skandaloznog targetiranja nekoliko profesora FPN koje se desilo pre par nedelja, tačnije plakati koji su zalepljeni ispred FPN-a na kome su se kao izdajnici targetirali predavači i profesori ovog fakulteta.

Zanimljiva je i prozivka savetnice i bivše direktorke Službenog glasnika Jelene Trivan. Uz fotografiju tanjira sa rođendana ove političarke na kome se nalazi njen lik napisala je tekst kojim kritikuje Trivan.

„Evo kako izgleda epilog rasprave deset godina posle čuvenog dueal u Utisku nedelje poslednje emisije ključne pred predsedničke izbore 2012. godine u kojem sam ispred SNS odgovarala na mrziteljske i nevaspitane napade tadašnje perjanice DS i portparolke Jelene Trivan. Skromno ću dodati da sam sigurna bar neki procenat dodala podršci tada već posrnule kampanje SNS a ishod se zna“, napisano je u objavi Joksimović.

Dodaje da onba kao bivša ministarka i glavni pregovarač Srbije sa EU živi ponosno i časno kao sav pristojan i uljudan svet, dok „bivši mrzitelji Vučića i SNS kao ova nesretna pojava Jelena Trivan“ svoje rođendane obeležavaju „u treš kamp maniru skorojevića privilegovane klase“.

Bivši ministar Nebojša Stefanović Instagram pre svega koristi kako bi podelio koji trenutak iz svog života. Uz objave sa svojom porodicom, Stefanović kači fotografije i sa svojim psima.

D

Na jednoj fotografiji Stefanović je objavio i kako ispija kafu, uz napomenu da kafa možda nije najvažnija stvar na svetu, ali da je u toj s fotografije zaista uživao.

Stefanović je trenutno član Predsedništva SNS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari