Posete su zabranjene, a PCR testiranje obavezno: Korona uvela sedam pravila za ulazak u Institut za onkologiju u Beogradu 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ)

Institut za onkologiju i radiologiju Srbije juče je obavestio svoje pacijente i njihove porodice o merama protiv kovida. Propisano je sedam mera, a najznačajnije su da niko neće moći da uđe u zgradu bez zaštitne maske, kao i da su posete zabranjene.

Prema podacima sa zvaničnog sajta Instituta, pacijenti se mole da ulaze u zgradu u zakazano vreme (15 minuta pre zakazanog pregleda ili prijema).

Istovremeno, pratiocima je zabranjen ulazak u tu zdravstvenu ustanovu, izuzev jednog za teško pokretne pacijente.

„Za prijem na stacionarno lečenje u IORS neophodna je potvrda o negativnom PCR testu na SARS-CoV-2 ne starijem od 72 časa. Izuzetak su pacijenti koji su preležali kovid-19 pri čemu je od prvog pozitivnog testa prošlo najmanje 7 dana (ili 14 dana za imunokompromitovane) a najviše 3 meseca.
Pacijenti koji imaju zakazani pregled ili prijem, a dobiju simptome respiratorne infekcije treba da pozovu telefonom odgovarajuće odeljenje i dogovore se o terminu dolaska“, doslovno glasi obaveštenje te zdravstvene ustanove.

Kako se dodaje, ukoliko dođu u Institut, treba da nose masku i da se odmah pri ulasku jave dežurnoj medicinskoj sestri na šalteru informacija.

„Na odeljenja Instituta (stacionar, dnevne bolnice) ulaz je dozvoljen isključivo zaposlenima IORS i pacijentima koji primaju terapiju na tom odeljenju. Posete pacijentima nisu dozvoljene“, dodaje se.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari