Uskršnja poslanica: Reči Dostojevskog aktuelne i danas

Ostavite komentar


    1. Ne nego da ih „demokratiski“ izbave kao Libiju…

      Asad je Lav Damaska i legenda bliskog istoka , isto tako prva domina koja pokrece sve ostale, bliski istok nije demokratski, nikada nije bio i ne treba da bude.

      Ya Bashar!!!

      A suniti ce zavrsiti na smetlistu istorije svi do zadnjeg.

    2. Ne, nego da Asad i Putin nastave da spašavaju narod Sirije od vehabijskih verskih fanatika! Pomozi Bože!

      1. Znaci u Siriji su milioni vehabija? I oni u bolnicama i skolama su vehabije. Milioni dece u Evropi i kampovima u Turskoj koju gledamo su vehabije i zrtve ovih zlocinaca Asada i Putina?

        1. nisu samo demokrate… nešto je i diktatora. Blago tebi s takvim mozgom.

  1. Ovaj lik je, sa svojom ekipom, sebi stvorio bogati, ovozemaljski raj i u njemu nema mesta ni za Boga ni za ljude.

  2. Valjda ce i ta nafta da nestane jednog dana panda se planeta fino oporavi od bezrepih majmuna svih vrsta ubedjenja i religijskih opredeljenja i vrati se u prirodne okvire i stanje balansa

  3. Ama Miroslave, bice da je danas aktuelan i onaj roman od Dostojevskog koji pocinje sa slovom „I“.

  4. Naravno, niste ni vi iz Danas-a da se govori istina.
    Poštujem mnoge mudrosti Dostojevskog, iako je bio religiozan. Imam sve knjige Fjodora Dostojevskog. Kada nisam znao Istinu i ja sam bio religiozan. No, kada se Fjodor nadveo nad ništavilom koje nazivamo smrt, nije uspeo da nam kaže Istinu. Kao što je to učinio za života Lav Tolstoj, zbog čega više ga cenim. Nobelov komitet nije mu dodelo Nobelovu nagradu za književnost jer je govorio i pisao Istinu kada joj je otkrio. A govorio je napisao i ovo:„I ja sam se uverio da je učenje crkve lukava i štetna laž, a praktično je skup najgrubljeg praznoverja i vradžbina koje potpuno prikrivaju sav smisao hrišćanskog učenja.“ Komitet se uspešno sakrio iza svoje greške tako što je dodelio te godine (1913.) Nobelovu nagradu Indiskom Duhovniku RobindranatTagori.
    Istinu je znao i Duhovnik koji je stvarao književna dela kasnije od Tostoja -Samuel Klemens, poznatiji kao Mark Tven. Tešio je svog prijatelja Nikolu Teslu, koji je i po liku, ne samo po delu, bio isti Isus, samo ne sa Sinaja već sa Balkana, kada su mu Sotone uništili Laboratoriju, pa ih je kleo pozivajući se na Boga. Jer mu je Dobri otac bio pravoslavni sveštenik, a Majka mu je bila ista Sv. Marija, majka Iusova: “Čuj Nikola, kada bi Isus Hrist sada bio ovde, postoji nešto što sigurno ne bi bio – Hrišćanin!“
    Tek posle sto godina, jer ljudski um je vrlo inertan, članovi Nobelovog komiteta rastući i obrazujući se u vreme Bogojavljanja, koje su predvideli mudraci Maja, a to potvrdio i Nostradamus u Srednjem veku, kada su pedesetih i šestedesetih godina Dvadesetog veka počeli mladi da pišu i pevaju svoje pesme koje su provakativnije za vladare svetom koji su, inače, Invalidi duha i čovečnosti, nego propovedi svetih Jovana i Isusa. Te su mogli da dodele Nobelovu nagradu, a na sablažnjavanje “Okamenjenih umova”, kako su ih nazivali Jovan i Isus, jednom od najistaknutih pisaca i pevača – Bobu Dilanu.
    Proćiće mnoge decenije, no ne i ceo vek, kada će Nobelov komitet za mir dodeliti nagradu Stradalniku, sadašnjem Isusu, progonjenom od sadašnje “Rimske imperije” – Svetom DŽulijanu Asanžu. U čiju odbranu ne sme da stane niti sadašnji papa Francisko, koji je prvi papa u istoriji Vatikana, odkada je Crkva dobila zaštitu države, koji poštuje Isus Hrista.
    Kao što vidimo i čujemo ne samo fizičku zaštutu, već i koliko im treba para za luksuzan život sveštenicima Srpske pravoslavne crkve daje im sadašnji apsolutni uzurupator Ustava – Aleksandar Vučić. Što znači, ne poštuje državu Srbiju, samim tim ne poštuje niti narod u toj državi. Da bi pogalavar SPC mogao da nam priča ono što svaki srednjoškolac zna. No, neće da nam kaže ISTINU.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.