Poslanici o članovima Nadzornog odbora za izbornu kampanju, glasanje oko 17.30 1Foto: Bojan Cvejić

Poslanici Skupštine Srbije započeli su novo zasedanje, poslednje u ovom sazivu, a na dnevnom redu je izbor članova Nadzornog odbora za izbornu kampanju.

Predsednik Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu Vladimir Đukanović rekao je da se ovaj akt o nadzornom odboru tiče demokratskog unepređenja izbornog procesa, a da on lično „ovako nešto nikad ne bi donosio jer je na štetu vladajuće stranke“.

„Nikada se nije dogodilo da vladajuća stranka sebe samouništi u izbornom procesu i da kompletan svoj uticaj izgubi kako bi dokazala svoju demokratičnost“, rekao je Đukanović i ponovio tvrdnju da će opozicija imati većinu u Republičkoj izbornoj komisiji i lokalnim izbornim komisijama.

Đukanović je dodao da političari iz vlasti „neće moći da gostuju na nacionalnim frekvencijama ukoliko nije debata, dok će opozicija nesmetano učestvovati u televizijskim emisijama“.

Zato je pozvao članstvo Srpske napredne stranke da se dodatno angažuje i pobedi „uprkos užasnim uslovima“.

Đukanović nije izneo predlog članova Nadzornog odbora, ali je ranije na sajtu objavljen predlog da se u članstvo imenuju upravnik Narodnog pozorišta Svetislav Goncić, ekonomista Marjan Jovanović, pravnik Boris Bajić, pravnik Ridvan Redžepi, profesor Branko M. Rakić, Savetnik za pravna pitanja Miodrag Savović, novinarka Ivona Pantelić, profesorka nemačkog jezika i prvak opere Aleksandar Stamatović.

Glasanje se očekuje oko 17.30 i njime će biti završen rad ovog saziva skupštine.

Kako je ranije najavljeno, parlamentarni i beogradski izbori biće raspisani sutra, a predsednički oko drugog marta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari