Posle saobraćajne nesreće, u kojoj su poginula četvorica mladih Užičana, čekaju se nalazi obdukcije i analize krvi vozača 1Foto: N. Kovačević

Uzrok teške saobraćajne nesreće u kojoj su, u nedelju ujutro, u mestu Surduk kod Užica, na putu ka Zlatiboru, poginula četvorica mladih Užičana, još nije utvrđen, a tužilaštvo čeka izveštaj obdukcije i nalaze krvi vozača. Zbog te tragedije, danas je u gradu dan žalosti.

Na licu mesta su poginuli Vladimir M. (27), za koga se pretpostavlja da je bio za volanom „bmw X5“ i da je bio vlasnik tog vozila, Stefan DŽ. (21), Nikola D. (19), dok je Uroš D. (22) preminuo od zadobijenih povreda u užičkoj bolnici.

Kako je vozač preminuo, postupak protiv njega nije moguće pokrenuti.

„Nema protiv koga da se vodi postupak, jer je poginuo onaj koji bi, eventuano, mogao biti odgovoran“, rečeno je Danasu u Osnovnom tužilaštvu u Užicu.

Posle saobraćajne nesreće, u kojoj su poginula četvorica mladih Užičana, čekaju se nalazi obdukcije i analize krvi vozača 2
Foto: N. Kovačević

U Tužilaštvu kažu da je završena obdukcija tela i uzeta krv vozača za analizu na, eventulano, prisustvo alkohola i da se čekaju rezultati.

S druge strane, dodaju, nije moguće obaviti tehnički pregled vozila, jer je on potpuno uništen.

Kako je Danas pisao, u nedelju rano ujutro, automobil „bmw X5“, kojim su se prevozili nastradali, iz još uvek neutvrđenih razloga, prešao je dve kolovozne trake i udario u betonske štitnike, nastavio da se kreće i udario u stenu pored puta, a potom se prevrnuo na krov.

Posle saobraćajne nesreće, u kojoj su poginula četvorica mladih Užičana, čekaju se nalazi obdukcije i analize krvi vozača 3
Foto: Privatna arhiva

Na deonici magistrale na kojoj se dogodila nesreća su tri kolovozne trake.

Pretpostavlja se da su četvorica prijatelja bila u jednoj užičkoj diskoteci i da su se, posle toga, uputila ka Zlatiboru, a da se nesreća dogodila zbog velike brzine automobila.

Zbog te tragedije, koja je šokirala građane Užica, proglašena je jednodnevna žalost u gradu.

Posle saobraćajne nesreće, u kojoj su poginula četvorica mladih Užičana, čekaju se nalazi obdukcije i analize krvi vozača 4
Foto N. Kovačević

U gradu je veoma tiho, a građani, i posredstvom društvenih mreža, izražavaju saučešće u bolu porodicama nastadalih, uz podsećanja da je to jedna od najvećih tragedija poslednjih godina u Užicu.

Državne zastave su spuštene na pola koplja, što se poslednji put desilo 2009. godine kada je, u ekplozijama u podzemnim pogonima fabrike municije „Prvi partizan“, poginulo sedmoro radnika.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari