Potpisan ugovor o izgradnji vrtića u Petrovcu na Mlavi 1Foto: Ministarstvo prosvete

U Ministarstvu prosvete danas su potpisani ugovori o finansiranju i izgradnji novog vrtića u Petrovcu na Mlavi, čime će biti obezbeđeno 200 mesta.

Ugovore su potpisali v.d. ministra prosvete Đorđe Milićević, predsednik opštine Duško Nedinić i izvođač radova.

Za izgradnju novog objekta u Petrovcu na Mlavi, površine preko 1.350 kvadratnih metara Ministarstvo prosvete je izdvojilo preko 184 miliona dinara.

„Ulaganje u izgradnju predškolskih ustanova i povećanje obuhvata dece predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem je prioritet i strateško opredeljenje Ministarstva prosvete. Podrška razvoju i vaspitanju dece od najranijeg uzrasta je vrlo bitna za srećno detinjstvo i predstavlja temelj za njihovo dalje obrazovanje i budućnost. Upravo zato kroz projekat Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje vrlo posvećeno radimo na tome. Izgradnjom ovog vrtića biće obezbeđeno 200 novih mesta“, izjavio je v.d. ministra prosvete Đorđe Milićević.

Planirani završetak radova na izgradnji novog objekta je 12 meseci od početka radova.

„Neizmerno smo srećni i zahvalni za ovu investiciju koja je od nemerljivog značaja za sadašnjost, ali i budućnost Petrovca na Mlavi. Veliku zahvalnost dugujemo Ministarstvu prosvete sa kojim rame uz rame vodimo borbu za unapređenje uslova za naše najmlađe i najvažnije sugrađane, jer bez zdravog i bezbednog odrastanja i adekvatnog obrazovanja, nema ni budućnosti opštine Petrovac na Mlavi, a ni naše države. Realizacijom ovog projekta rešićemo decenijski problem sa listama čekanja za upis dece u predškolsku ustanovu“, rekao je predsednik opštine Petrovac na Mlavi Duško Nedinić.

Ministarstvo prosvete u okviru projekta Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje, a uz podršku Svetske banke i u saradnji sa lokalnim samoupravama, gradi nove i dograđuje postojeće vrtiće i vrši adaptaciju i prenamenu objekata.

Ovim će biti obezbeđeno oko 11.000 novih mesta za decu u vrtićima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari