Potvrđen jedan slučaj korone u Zrenjaninu  1Zrenjanin Foto: M. Pudar

Obraćanjem ministra zdravlja dr Zlatibora Lončara u subotu, 14. marta potvrđen je slučaj jednog zaraženog pacijenta iz Zrenjanina.

Reč je o menadžeru jedne strane firme u ovom gradu, koja posluje u industrijskoj zoni Jugoistok.

Menadžment ove firme, koja proizvodi roletne i pokrivke za prozore, odmah po saznanju o bolesti svog rukovodioca obavestila je zaposlene o nastaloj situaciji.

Pogon je privremeno zatvoren u četvrtak, 11. marta a 50 zaposlenih poslato kućama uz detaljna upustva kako da postupaju u novonastaloj situaciji.

Preporučeno im je da ostanu u kućnoj izolaciji i da članovi njihovih porodica postupe na isti način.

Uoči vikenda u kabinetu gradonačelnika održan je sastanak sa predstavnicima zdravstvenih ustanova, policije i Crvenog krsta i izdato saopštenje u kome se kaže da je stanje u Zrenjaninu stabilno.

Ipak, kulturne, sportske manifestacije i javna okupljanja su otkazana a na građane je apelovano da u slučaju sumnje na zarazu zovu dežurne telefone.

Svim zdravstvenim radnicima obustavljeni su godišnji odmori.

Zrenjaninski Pokret ujedinjenih fantoma pozvao je Vladu Srbije da proglasi vanrednu situaciju i preduzme mere primerene opasnostima od pandemije zarazne bolesti, kao i da svim službenicima koji dolaze u kontakt sa građanima, od lekara, policajaca, poštara, carinika do trgovaca, hitno obezbede zaštitna sredstva.

Oni su zatražili i rutinske kontrole telesne teperature, kako bi se sprečilo kretanje bolesnih.

U zrenjaninskim trgovinama primetna je povećana potražnja za osnovnim životnim namirnicama kao što su brašno, ulje ,šećer i sredstva za higijenu.

Medicinskog alkohola, higijenskih maramica i dezifenkcionih sredstava nema a potražnja za maskama za lice ne jenjava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari